Mergi la conţinutul principal

Primarul ar putea renunta, in curind, la consilierul Florin Ionascu

Primarul municipiului sustine ca Florin Ionascu ii este, la propriu si la figurat, mina dreapta, in rezolvarea problemelor din Primarie. Edilul-sef spune ca, in pofida a ce cred unii sau altii, Ionascu il ajuta foarte mult si-l degreveaza de o serie de chestiuni de rutina, care iau timp mult. Spre exemplu, marturiseste Cibu, omul sau de incredere citeste documentele pe care primarul trebuie sa le semneze si-i spune daca este ceva in neregula. Edilul nu spune direct ca merge pe mina consilierului sau, mai apoi, si semneaza ca primarul, dar admite ca mare parte din actele pe care le semneaza nu le lectureaza personal: "Sincer, as muri daca nu l-as avea pe Ionascu linga mine. Sint foarte multe lucruri de rutina in Primarie, cu care el ma ajuta. Nu ca semneaza in locul meu, dar sint foarte multe lucruri care trebuie citite, verificate etc. El le citeste, pentru ca intr-o zi, eu trebuie sa semnez cam in jur de 2.000-2.500 de documente. Inchipuiti-va numai semnarea propriu-zisa ce inseamna, si a le citi pe ici, pe colo, pe sarite este o problema. Merg, pe cit posibil, pe mina lui".
Edilul a recunoscut insa ca este posibil ca Ionascu, care i-a fost consilier neoficial sa nu se regaseasca printre consilierii pe care ii va angaja, in curind, oficial: "Mi-a dat, de-a lungul timpului, o serie de sfaturi, asta e rolul unui consilier, normal, daca merge intr-o zi intr-un loc sau altul, vine a doua zi si imi spune "am fost acolo, astea sint problemele, trebuie sa luam niste masuri" si eu spun ce masuri luam. Oricum, luna asta se va pune in discutia Consiliului Local Municipal noua organigrama si primarul va avea cinci consilieri si atunci se vor schimba multe lucruri. Urmeaza sa stabilesc cine vor fi consilierii. Nu sint toti membri de partid, fiindca la noi conteaza in primul rind competenta, nu carnetul de partid. Unul se va ocupa de relatiile cu politia, politia comunitara, ATOP, etc. altul, cu probleme de reparatii strazi, parcari, iar altul se va ocupa de programele implementate. Ionascu nu este sigur ca va fi printre ei, va fi numit, probabil, intr-o functie la o deconcentrata. Eu am mai vrut sa-mi angajez consilieri, dar nu s-a putut oficial, insa acum, e lege. Era stupida treaba inainte, ca nu poti rezolva totul singur, ai nevoie de citiva consilieri".

"Eu nu vreau sa iau locul nimanui"

In ceea ce-l priveste, Florin Ionascu spune ca este dispus sa se duca acolo unde-l trimite primarul, daca Cibu considera ca poate ajuta, in postul respectiv: "S-ar putea ca primarul sa considere ca-l pot ajuta in postul de consilier, dar il pot ajuta si mai mult, daca ocup un post de director, intr-o deconcentrata. E adevarat ca in functia de director am mai multa putere decit ca si consilier, cind, in general, esti omul din umbra, insa eu unul nu ard de dorinta de a fi sef. Stiti cum se spune, ca in calitate de sef, fiecare isi atinge limita propriei incompetente. Oricum, daca domnul Cibu va decide sa ma trimita ca director la un serviciu deconcentrat, cred ca voi putea sa fac fata, pentru ca eu, cind am venit la Primarie, am venit dintr-o functie de director. Astept sa vad ce decizie ia domnul Cibu, in ceea ce ma priveste, daca ma va dori alaturi, ca si consilier, asta voi face, daca va decide ca-l pot ajuta mai mult ca director undeva, accept si aceasta varianta. Stiu ca s-a discutat mult, in ultima perioada, cum ca ma voi duce la OJPC sau ca director la DAGL, in locul lui Dediu. Eu, la aceasta ora, nu va pot confirma nimic, pe aceasta tema. Au fost doar zvonuri pe care le-am aflat si eu, din presa. Eu nu vreau sa iau locul nimanui, nu vreau decit sa ajut, acolo unde sint considerat util".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu