Mergi la conţinutul principal

Primarul ameninţă cu oprirea alimentării cu apă

Primarul Aurel Simionescu s-a arătat, ieri, foarte supărat din cauza datornicilor la întreţinere din Brăila. Acesta a prezentat o situaţie legată de datoriile acumulate de 50 dintre asociaţiile de proprietari din municipiu, arătând în special către blocurile ANL. Acesta susţine că cele 50 de asociaţii aflate în fruntea clasamentului au o datorie cumulată de 3,7 milioane de lei şi a avertizat că situaţia nu poate să continue în acest mod. "Din păcate, oamenii vor să primească servicii de foarte bună calitate, dar să nu plătească. Lucrurile nu se pot aşeza în felul acesta. Primele 50 de asociaţii de proprietari datornice la apă din municipiul Brăila, cumulează o sumă de 3.710.736 lei. Adică 37 de miliarde lei vechi, ca să ne înţelegem bine! Lacu Dulce, eterna noastră poveste, figurează cu o datorie de 453.657 lei. Şi vine vara şi o să începem să strigăm şi o să plângem că de ce unii care... şi alţii care... etc. Lumea nu vrea să înţeleagă că dacă stau la bloc într-un condominu îşi asumă împreună toată povestea respectivă", a afirmat Simionescu iritat. Mergând pe aceeaşi linie, edilul-şef a mai precizat că asociaţia din Cartierul Viziru 1, la blocul 12 are o datorie de 126.465 lei, iar în Viziru 3, blocul E2 - o datorie de 280.140 lei. În cartierul Obor, există două blocuri cu o datorie de 172.460 lei, iar în Vidin un alt imobil care deja datorează 267.239 lei la apă, mai punctează sursa citată. "Bine, ei sunt mult mai mulţi, dar eu am cerut doar primii 50. Dar, repet, nu putem să mergem în continuare în formatul acesta! O să ajungem iar la povestea că se închide apa, că suntem în campanie, că «mai daţi-le drumul până mâine». Şi-au făcut eşalonări, mai mult sau mai puţin respectate. Adică, mai devreme sau mai târziu ajungem la nişte formate din astea cu cişmea şi alte minuni, ne întoarcem la epoca de piatră?!", a mai adăugat Simionescu.

Probleme şi la sancţionarea rău-platnicilor

Primarul susţine că evacuarea chiriaşilor de la ANL-uri, care nu îşi plătesc întreţinerea nu este neapărat o soluţie pentru că datoriile rămân neachitate. De asemenea, Simionescu mai spune că problema este cu atât mai delicată, cu cât chiar şi la cele câteva blocuri care au contorizare individuală la apă, rău-platnicii nu pot fi privaţi de acest serviciu fără a-i afecta şi pe cei care îşi plătesc dările. "Sigur, la apă e discuţia aceea despre contorizare individuală şi despre toată minunea. Dar niciuna dintre asociaţiile noastre nu a făcut demersul. De fapt, cred că este una dintre asociaţii care are contorizarea pe orizontală făcută. Să facă ceea ce spune legea! Faceţi contorizare pe verticală, vă faceţi toată povestea, sub un control din partea celor de la CUP «Dunărea»! La un ANL sau două din Lacu Dulce le-am făcut noi contorizare separată şi atunci poţi să îi închizi apa. Dar urmează întrebarea: ce facem cu canalizarea? Pentru că suntem la bloc, totuşi. I-am închis apa, da?! Şi, cu WC-ul ce fac, pentru că au vecini acolo", a mai completat primarul.
Simionescu s-a plâns că există datorii şi la gunoi, manifestându-şi supărarea că anul trecut 7.000 de brăileni au "uitat" să plătească pentru acest serviciu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro