Mergi la conţinutul principal

Primarul - afectat de canicula si de virsta inaintata

Senatorul PLD Dan Sabau nu poate crede ca primarul Cibu chiar ii solicita sa elibereze cele doua incaperi pe care le ocupa in Prefectura Braila, si spune ca insistenta cu care edilul sef cere evacuarea senatorului PSD Aurel Simionescu si a sa, este probabil rezultatul unor probleme cauzate de virsta inaintata a primarului. "Imi manifest inca o data surprinderea fata de modul in care percepe domnul Cibu realitatile inconjuratoare si imediate. De altfel, domnul Cibu este chirias ca si cei pe care-i acuza, proprietar al cladirii fiind institutia Prefectului, ca reprezentant al Guvernului.
Sigur, probabil ca lipsa simtului de observatie a domnului primar al Brailei are ca origine probleme generate de virsta, stresul si boala pe care domnia sa le are, fapt ce este de natura sa ma ingrijoreze in cel mai inalt grad, deoarece de discernamintul domniei sale depinde totusi soarta unui municipiu cu o populatie de peste 200.000 locuitori". Sabau s-a mai aratat de parere ca modul imperativ prin care Cibu cere evacuarea senatorilor s-ar datora faptului ca "poate, atunci cind se uita in oglinda se vede un mare strateg, un mare geniu, un mare dictator, un Stalin, un Einstein, un Napoleon". Totodata, Sabau, a tinut sa atraga atentia asupra prevederilor legale care dau dreptul senatorilor de a ocupa spatiu in cadrul institutiilor publice, pentru cabinetele parlamentare: "Prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor stipuleaza ca autoritatile publice locale si prefecturile sint obligate sa sprijine organizarea si functionarea birourilor parlamentare ale deputatilor si senatorilor prin asigurarea de spatii pentru sedii, procurarea mobilierului necesar, inclusiv prin imprumut de folosinta sau inchirieri. Asa ca noi nu putem da curs solicitarii domnului primar deoarece excede cadrul legal. De altminteri, la alin.(2) al articolului 39 din Legea 96/2006 se prevede in mod expres ca serviciile descentralizate si deconcentrate ale ministerelor si ale autoritatilor centrale de reglementare sint obligate sa sprijine prin mijloacele specifice ale activitatii lor organizarea si functionarea legala a birourilor parlamentare ale deputatilor si senatorilor, precum si activitatea acestora". Senatorul PLD crede ca, in acest context, primarul se poate face vinovat de incitare
la "nerespectarea legii, la necunoasterea ei, ceea ce, repet, nu poate fi pus decit pe seama faptului ca omul are deja o virsta, cu problemele ei specifice, la care contactul cu realitatea este ceva mai greu de mentinut, mai ales ca, in plina canicula, in memorie i-a ramas ideea fixa ca senatorul Sabau este dusmanul sau inversunat". Sabau a mai adaugat ca, de altfel, primarul a refuzat sa atribuie un spatiu si partidului pe care il reprezinta, PLD, desi legea prevede acest lucru, preferind sa acorde spatii unor alte partide "cvasinecunoscute". "Tot ceea ce sper e ca la intoarcerea din concediu, domnul primar sa vina cu mintea odihnita si linistita astfel incit sa poata discerne exact ceea ce ii susura in ureche eminentele cenusii, pe post de consilieri. Cu sinceritate va spun ca pentru mine, ca brailean si senator, m-ar fi interesat o colaborare exclusiv in binele cetatenilor, dar discursul domnului primar nu se poate ridica dincolo de strategia bulevardiera a conceptiilor dumisale presupus politice si administrative. Cu toate acestea, speram sa obtinem un sediu de partid, sa conservam locatia cabinetelor parlamentare si sa reusim in cele din urma sa colaboram cu domnul primar in interesul Brailei si al brailenilor".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu