Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primariei nu-i miroase a bine porcaria lui Caruz

Primarul municipiului, Constantin Cibu, s-a saturat sa tot primeasca plingeri cu privire la mirosul insuportabil din oras, despre care toti banuiesc ca vine de la Complexul de Porci al omului de afaceri Gheorghe Caruz. Asa ca a decis sa puna piciorul in prag. Initial, Cibu a incercat sa-i determine pe altii sa rezolve problema si a sesizat, in citeva rinduri, autoritatile de mediu, insa a primit de la acestea un raspuns pe care l-a calificat drept "idiot". Concret, institutiile in cauza ii explicau ca nu pot face nimic, pentru ca mirosul nu este poluare si, ca atare, nu poate fi sanctionat cineva pentru duhoarea respectiva. Mai mult, seful Garzii de Mediu, democrata Daniela Agache, a declarat in repetate rinduri ca, din masuratorile facute, nu rezulta depasiri ale unor indicatori care ar putea motiva o posibila amenda sau chiar suspendarea activitatii complexului. In acest context, edilul-sef a decis sa-l trimita pe vicele Lucian Tilea in recunoastere, pentru a afla de unde vine mirosul si cum poate fi stopat. "Daca ma duc eu acolo, imi vars matele, de urit ce miroase, asa ca mai bine-l trimit pe Tilea!", si-a explicat Cibu decizia. Pentru ca totul sa fie legal, vicele s-a gindit sa ia cu el si o echipa a Directiei Sanitar-Veterinare, care are dreptul legal de a intra in astfel de complexe si a face verificari.

"Noi banuim cu totii de unde vine acest miros, dar de la banuieli si pina la a avea dovada foarte clara este o distanta"

Viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, care a primit dispozitie scrisa sa afle de unde vine mirosul urit din oras, spune ca, dincolo de ceea ce poate parea o gluma, Caruz are dreptate: legislatia in vigoare impune anumite conditii, daca vrei sa intri intr-o ferma zootehnica: "Asta spune legea. Eu am vorbit cu domnul director Dragan si indiferent daca a spus-o sau nu in gluma domnul Caruz, legea spune ca in momentul in care ai facut o vizita la o ferma de porci sau de altceva, nu ai voie timp de 7 zile sa mai patrunzi intr-o alta ferma. Eu am o dispozitie a domnului primar prin care mi se traseaza ca sarcina sa aflu care sint motivele pentru care in oras miroase foarte tare si, impreuna cu DSV, vom face aceasta cercetare. Ca este vorba despre combinatul de prelucrare a carnii de la marginea orasului, sau de o alta sursa, vom vedea. Nu vreau sa fac nici un comentariu a priori. Noi banuim cu totii de unde vine acest miros, dar de la banuieli si pina la a avea dovada foarte clara este o distanta. Probabil in cursul zilei de miine (astazi-n.r.) sau poimiine cel tirziu vom stabili care este cauza si, cu aprobare din partea DSV, voi insoti echipa lor de specialisti, impreuna cu un specialist de la noi, care a lucrat ani de zile in domeniul cresterii animalelor. Eu voi merge exact dupa programul DSV-ului, pentru ca Directia are dreptul sa controleze oricind, oriunde, deci nu se pune problema sa nu putem intra acolo. Singurul lucru pe care il voi face este sa-i insotesc, pentru ca eu nu sint specialist, pentru a-i putea explica apoi domnului primar, intr-un raport, ceea ce am descoperit impreuna cu specialistii nostri".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii