Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria trebuie sa inscrie faleza in cartea funciara, ca domeniu public al municipiului

Primaria Braila trebuie sa lamureasca lucrurile in privinta administrarii falezei Dunarii, si poate face asta, inscriind terenul respectiv, in cartea funciara. Este opinia conducerii Prefecturii Braila care considera ca, in ceea ce o priveste, nu are ce face, in privinta Hotaririi de Guvern prin care faleza este trecuta intr-o anexa, ca fiind parte a Zonei Libere Braila, administrata de APDM Galati. Subprefectul Mircea Fudulaiche considera ca este o eroare care se poate remedia fara nici o problema, pentru ca lucrurile sint clare: faleza este domeniu public, nu teren al Zonei Libere. "Din Hotarirea de Guvern prin care s-a trecut terenul portuar din proprietatea si administrarea municipiului Braila, in administrarea APDM Galati, in planul de situatii anexat este trecuta si parcela nr. 2, cu o suprafata partiala, este vorba doar de 8000 de metri patrati. Vecinatatea sudica a acestei parcele 2 este intr-adevar terenul de la PAL, undeva in zona Stinca, dar Galatiului i s-a dat doar partial o suprafata de teren din aceasta parcela, deoarece nu s-a facut dezmembrarea parcelei, sa se stabileasca cu exactitate care este terenul pe care-l are in administrare APDM Galati si care este proprietatea publica a municipiului Braila. A aparut aceasta neclaritate si a generat o serie de supozitii referitor la intinderea terenului aferent portului Braila. Parcela 2 are o suprafata de circa 20.000 de mp, din care doar 8.000 se afla in administrarea APDM Galati, in partea de nord".
Intrebat fiind cum se poate remedia, la modul concret, aceasta greseala din anexa, Fudulaiche a raspuns: "In mod normal, APDM ar trebui sa-si faca inscrierea in cartea funciara, sa-si delimiteze terenul. Daca nu, Primaria Braila ar trebui sa faca demersurile pentru inscrierea in cartea funciara a domeniului public reprezentind faleza, si nu ar mai fi nici o discutie".
Prefectul Nicolae Mitroi a declarat, la rindul sau, ca va studia si el mai atent situatia: "Acum incep sa-mi amintesc de vremea la care lucram la planurile Brailei, zona portuara era inclusiv aici, in zona Esplanadei, era dana 17 , 18, nu mai stiu exact. O sa ma uit si eu pe actele acestea, sa vedem ce este cu ele".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii