Mergi la conţinutul principal

Primaria lucreaza dezorganizat

Asociatia Pro Democratia (APD) Club Braila a dat publicitatii, ieri, raportul privind transparenta decizionala in administratia publica locala. Actiunea este rezultatul derularii proiectului "Lege si Transparenta" implementat de APD in colaborare cu Transparency International Romania, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul Phare 2004. APD a constatat ca, la mai bine de 4 ani de cind a fost adoptata Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala, aceasta se aplica ocazional. Monitorizarea a fost realizata in 15 localitati din tara: Bucuresti, Alexandria, Arad, Baia Mare, Botosani, Braila, Caracal, Constanta, Craiova, Galati, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti si Tulcea.
Reprezentantii APD Braila au solicitat informatii referitoare la numarul proiectelor adoptate in anii 2004, 2005, 2006, numarul sedintelor publice si cel al dezbaterilor publice, numarul proiectelor adoptate in caz de urgenta, al recomandarilor primite si al celor incluse in proiectele actelor normative, numarul observatiilor exprimate in cadrul sedintelor publice. "Am observat ca la nivel local exista confuzie intre notiunile de dezbatere publica si sedinta publica. Informatiile referitoare la bani au fost obtinute cu mare greutate sau deloc. Pot spune ca Primaria municipiului Braila lucreaza dezorganizat, nu exista colaborare intre departamente, nici macar intre consiliul local si primar. Rapoartele intocmite la sfirsitul sedintelor de consiliu local municipal nu contin o informatie sintetizata referitoare la interventiile care au fost facute de consilieri in privinta proiectelor locale, sint intocmite pe scurt, de forma. Cel mai greu a fost sa obtinem informatii referitoare la cheltuielile de deplasare ale alesilor locali, la planurile de investitii si la buget", a precizat Mariana Batca, reprezentant al APD Club Braila si coordonator al proiectului. Aceasta a punctat faptul ca Mirela Nistor, persoana desemnata sa ofere informatii din cadrul compartimentului de comunicare, a fost cooperanta, dar departamentele de unde ar fi trebuit furnizate datele nu aveau o situatie exacta sau au aminat raspunsurile. Reprezentantii APD considera ca trebuie schimbat modul de a gindi si de a lucra in administratia publica locala, in sensul trecerii de la principiul - "Noi stim sa decidem ce e mai bine pentru voi" la principiul - "Noi va consultam si decidem impreuna cu voi".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu