Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria Galati va anula documentele de urbanism emise pentru cartierul Dimitrie Cantemir

Intorsatura surprinzatoare a situatiei, in cazul cartierului Dimitrie Cantemir (fost Siret). Primaria Galatiului va revoca documentele de urbanism emise pentru cartierul amintit si va cere autoritatilor brailene emiterea acestor acte, asa cum este legal. Dupa ani de zile de dispute patimase, in care fiecare sustinea ca are jurisdictie asupra celor 1.000 de ha, dupa ce primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, se arata hotarit sa nu cedeze un pas, sa-si dea singur certificate de urbanism, autorizatii de constructie si sa incaseze taxele si impozitele aferente, mai nou, edilii galateni declara ca este logic ca documentele de urbanism sa fie emise de Braila, si taxele si impozitele respective sa fie incasate tot de judetul nostru. Declaratia-soc ne-a fost facuta, ieri, de catre viceprimarul Galatiului, Constantin Dumitriu, care a admis ca institutia pe care o reprezinta va revoca toate actele de urbanism emise pentru cartierul Cantemir: "Exista o asemenea decizie din partea Primariei Galati si cu siguranta primarul Dumitru Nicolae are cele mai bune intentii, pentru a dezamorsa aceasta neintelegere, pentru ca nu este un conflict, si cu totii ne dorim, si brailenii, si galatenii, sa reusim sa demaram cit mai repede acest proiect comun intre Braila si Galati, pentru care deja am semnat protocolul. La discutiile purtate simbata si la semnarea acestor documente la care am participat si eu, atit brailenii, cit si galatenii au cazut de acord ca tot ce inseamna taxe si impozite locale vor fi folosite pentru dezvoltarea acelei zone in comun. Zona aceea, despre care vorbim, este cu siguranta in judetul Braila, si administrarea ei este un aspect, iar incasarea taxelor si impozitelor, precum si eliberarea certificatelor de urbanism si autorizatiilor de construire este un altul. Este clar, din punct de vedere al eliberarii autorizatiilor, al taxelor si impozitelor, trebuie colectate de Braila, e logic. Din punct de vedere al administrarii, depinde cine este proprietar. Pentru cele 1.000 de ha, proprietarul este Galatiul. Este asa cum ne-am cumpara o casa la Brasov oricare dintre noi si am administra-o noi, doar nu ne-o administreaza cei din Brasov. Taxele si impozitele le platim la Brasov, iar documentele de urbanism le emite tot Brasovul".
L-am mai intrebat pe viceprimar ce va scrie pe buletinul locatarilor din cartierul Dimitrie Cantemir, iar acesta a recunoscut ca nu exista inca un raspuns la aceasta chestiune: "Puneti o intrebare destul de dificila si cu totii incercam sa gasim o formula, iar in cazul in care se creeaza o noua administratie in acea zona, poate o administratie independenta, atunci am avea posibilitatea sa rezolvam problema. Am discutat aceasta chestiune cu omologii de la Braila, dar nu este foarte importanta pentru noi, ceea ce este cu adevarat important este sa realizam o zona de dezvoltare intercomunitara". In ceea ce priveste perioada de care are nevoie Primaria Galati, pentru anularea documentelor de urbanism emise in mod nelegal pentru cartierul amintit, Dumitriu a explicat ca este nevoie de citeva saptamini: "Acest lucru s-ar putea intimpla destul de repede. Este vorba de citeva saptamini, pentru ca trebuie ca aceste hotariri sa fie trecute probabil printr-o sedinta de Consiliul Local Municipal, trebuie emise dispozitii ale primarului, sint lucruri care cer ceva timp. Nu mult, dar ceva timp este necesar".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii