Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria Galati extinde in forta cartierul "Siret"

In ciuda solicitarii prefectului Mitroi inaintata Primariei Galati de retragere a actelor urbanistice emise pentru cartierul "Siret", in pofida politicienilor locali care se bat cu pumnul in piept in mass-media ca vor sa recupereze mia de hectare din "ghearele" galatenilor, administratia vecina isi face planuri din ce in ce mai concrete pentru terenul respectiv. Astfel, nesinchisindu-se nici cit negru sub unghie de amenintarile cu judecata venite din partea Prefecturii brailene sau de discursurile alesilor locali braileni, primarul Galatiului a anuntat ieri, ca in cursul acestui an, vor fi acordate tinerilor peste 721 de loturi de pamint pentru case in aceasta zona, simultan urmind sa inceapa lucrarile de constructie a altor aproape 500 de apartamente.
Edilul sef al orasului vecin, Dumitru Nicolae (PSD) a precizat ca suprafata totala alocata este de 56,2 ha si este impartita in trei zone. Astfel, zona 1 totalizeaza 14,4 ha si cuprinde 223 de loturi, din care 146 au o suprafata individuala de 440 mp, 32 de loturi au cite 500 mp, iar 45 de loturi au o suprafata individuala care oscileaza intre 150 si 300 mp. In zona 2, care se intinde pe 18,5 ha, vor fi impartite 216 loturi de pamint dupa cum urmeaza: 160 de loturi vor avea cite 450 mp, 28 - cite 440 mp, iar alte 28 - intre 150 si 300 mp de fiecare. Zona 3, care totalizeaza 23,3 ha, va cuprinde 282 de loturi, din care 171 vor avea 460 mp fiecare, 70 - cite 450 mp si alte 42 - intre 150 si 300 mp. Tot primarul Nicolae a anuntat ca loturile vor fi inminate solicitantilor de catre Consiliul Municipal Galati, fara a aminti nici un moment despre Consiliul Local Vadeni sau CJ Braila.
In ceea ce priveste cele 500 de apartamente care se vor construi tot acolo, primarul Galatiului a explicat ca 20% din totalul acestora sint destinate persoanelor evacuate din locuintele retrocedate in baza Legii 10, restul fiind acordate tinerilor sub 35 de ani. Ce parere are insa galateanul Nicolae despre protestele administratiei brailene? In loc sa se arate in vreun fel intimidat de acestea, le-a atras atentia reprezentantilor administratiei brailene ca ar fi cazul sa se apuce de treaba si sa obtina si restul de teren de la Agentia Domeniilor Statului pentru a putea demara un proiect rezidential comun: "Cartierul acesta este unica sansa de a dezvolta zona dintre municipiile Galati si Braila. Asa ca Braila mai bine sa faca eforturi pentru obtinerea restului de teren viran de la Agentia Domeniilor Statului, ca sa cream un proiect rezidential unitar". Amintim ca, terenul viran aflat intre cele doua municipii, care totalizeaza in jur de 2.000 ha, se afla pe teritoriul judetului Braila, dar apartine Administratiei Domeniilor Statului. Jumatate din aceasta suprafata, adica 1.000 ha, a trecut insa, in 2002, in proprietatea Galatiului prin hotarire de guvern, existind promisiunea ca restul de 1.070 ha sa fie acordat Brailei, lucru ce nu s-a intimplat insa. Pe aria de 1.000 ha primita, Galatiul a construit deja 247 de apartamente ANL si au fost realizate lucrari privind infiintarea retelelor de utilitati in valoare de 22 de milioane de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii