Skip to main content

Primaria doreste sa salveze Faleza si Gradina Publica de la paragina

Braila are nevoie de spatii verzi. Desi, teoretic, un brailean ar trebui sa beneficieze de 18 mp de spatiu verde, cifra reala este de 15 mp. Mai rau este ca, desi orasul nostru a avut in trecut destule spatii de acest fel, in prezent multe au cazut in paragina, au fost acoperite de buruieni sau au devenit gropi de gunoi. Este si cazul taluzurilor ce marginesc Faleza Dunarii si Gradina Publica, locuri destinate cindva promenadei, acum ocolite de populatie. Taluzurile nu mai sint amenajate, sint pline de gunoaie, iar ciinii comunitari si-au facut culcusuri prin boschetii si resturile ce le acopera. Daca pina acum Primaria nu a facut decit sa le mai curete din cind in cind, de aceasta data are planuri mari pentru aceste obiective. Profitind de lansarea Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, CLM Braila a aprobat recent masurile necesare pentru ca in municipiul nostru sa se aplice acest program si a asigurat si cofinantarea ce revine Brailei. Asa cum se arata in raportul de specialitate privind aprobarea studiului de fezabiliate si a cofinantarii pentru proiect, "municipalitatea doreste sa participe la consolidarea, reabilitarea si plantarea taluzului de pe Faleza si a celui din Gradina Publica. Ambele obiective sint zone de promenada si petrecere a timpului liber, zone care sint vizibile de pe fluviul Dunarea, ceea ce implica crearea unui aspect plastic arhitectural si ambiental deosebit, prin punerea in valoare a calitatii mediului si plantarea cu vegetatie specifica zonei de taluz". Mai precis, pe Faleza Dunarii, zona pe care municipalitatea o are in vedere pentru reabilitare este de 21.250 mp si este cuprinsa intre hotelul Belvedere si cladirea "Moara Violatos". La Gradina Mare, zona avuta in vedere are o suprafata de 16.700 mp si este situata intre: limita strazii Belvedere catre terenurile de tenis - in partea de sud, la est - baza sportiva si patinoar, la nord - str. Vadul Schelei, iar la vest - platforma orizontala a Gradinii Publice.
Asa cum ne-a declarat primarul Constantin Cibu, daca proiectul inaintat de Braila va fi gasit eligibil, atunci aceste doua zone vor suferi niste transformari uimitoare: "De abia s-a incheiat perioada de depunere a proiectelor si asteptam rezultatul de la minister. Sa vedem daca am fost alesi. Eu sper ca da, pentru ca sint proiecte de mare importanta pentru Braila, mai ales ca s-au inceput lucrarile si la centrul istoric". Conform studiului de fezabilitate si a raportului privind starea Falezei si a Gradinii Publice, pentru taluzurile acestor doua obiective sint prevazute lucrari de consolidare, de refacere a terasamentului, de curatare a zonei de vegetatie perena si de repopulare cu specii care sa fixeze terenul si care sa dea un aspect estetic deosebit zonei, pe tot parcursul anului. Cum infiltrarea apei in sol este una dintre problemele ce au dus la degradarea taluzurilor, vor fi efectuate lucrari si in acest sens. Este prevazuta, de asemenea, dotarea cu mobilier stradal a taluzurilor si a aleilor ce le delimiteaza, asa cum era in trecut. "Proiectul este de amploare si speram din tot sufletul sa fim alesi. Ar fi exact ceea ce are nevoie Braila, la capitolul spatii verzi si locuri de promenada, pentru ca, de citiva ani, acele zone erau nefolosite. Asteptam cu nerabdare raspunsul comisiei ce analizeaza proiectele depuse din toata tara si eu sper sa ne aflam printre cistigatori", a mai adaugat primarul Cibu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu