Mergi la conţinutul principal

Primaria canalizeaza pe cheltuiala proprie o strada din Pisc

Dezamagita de ritmul in care se desfasoara lucrarile executate de firma "Athena", pe programul ISPA, cu cofinantare europeana, pentru extinderea sistemului de canalizare a orasului, Primaria a demarat, in paralel, pe cheltuiala proprie, un proiect de canalizare a unei strazi din cartierul Pisc. Lucrarea, in valoare de 5 miliarde de lei vechi, a fost incredintata fostei Regii Autonome "Apa", transformata recent in Compania de Utilitati Publice "Dunarea" Braila, iar primarul Constantin Cibu se declara multumit de felul cum se deruleaza. "In doar citeva zile, au montat conducta pe circa 200 de metri. E un ritm foarte bun, care dovedeste ca nu e nevoie sa aducem straini ca sa ne faca treaba ci ne putem descurca foarte bine cu specialistii si forta de munca de pe plan local", ne-a declarat primarul Cibu. Acesta a precizat ca Str. Topirceanu, pe care se monteaza in prezent conducta de canalizare, va fi si asfaltata, dar asta la anul, cind va fi prevazuta, in acest scop, suma de 10 miliarde de lei vechi din bugetul local. Cibu spune ca intentioneaza sa mai faca acelasi lucru pe inca doua strazi din Pisc, insa recunoaste ca astfel de investitii sint greu de suportat de bugetul local. Tocmai de aceea, primarul isi pune speranta intr-o finantare de pina in 500 milioane de euro, care ar trebui sa vina, incepind de anul viitor, pentru extinderea sau reabilitarea retelelor de apa si canalizare, atit din municipiu cit si din judet. Banii vor fi asigurati de Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziune, dar, pentru a ajunge la Braila, trebuie indeplinite mai multe conditii. In primul rind, la nivel de judet, trebuie creat un singur furnizor de apa si servicii de canalizare, motiv pentru care urmeaza ca noua Companie de Utilitati Publice "Dunarea" sa fuzioneze cu Judeteana de Apa. In al doilea rind, trebuie ca autoritatile locale sa intocmeasca proiecte care sa-i convinga pe europeni de necesitatea acordarii finantarii.
Primarul Cibu spera ca banii vor veni, pina la urma, si intentioneaza sa-i foloseasca pentru canalizarea tuturor strazilor din municipiu care au ramas pe dinafara proiectului ISPA implementat in prezent de firma greceasca "Athena". Exista, de asemenea, convingerea ca Braila nu va mai avea ghinionul sa aiba de-a face cu o firma gen "Athena", care a exasperat pe toata lumea cu ritmul ei de lucru. "De data asta, licitatiile pentru desemnarea firmelor se va face la nivel local nu pe la ministere, cum se intimpla pina acum, cind ei ramineau cu comisioanele iar noi ne spargeam capul cu tot felul de firme de-astea asupra carora nu avem nici un control", ne-a explicat Cibu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu