Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primari cu norma redusa

Primari numai in timpul saptaminii, dar liberi ca pasarea cerului, in week-end. Este cazul unora dintre primarii din judet, care au reusit sa-i supere pe prefectul Nicolae Mitroi si presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Acestia s-au aratat nemultumiti, ieri, in cadrul unei sedinte, de faptul ca unii dintre primari nu-si iau in serios indatoririle si nu sint de gasit in zilele de simbata si duminica, luindu-si liber, ca orice simplu cetatean, desi, cel putin teoretic, nu ar trebui sa isi permita o asemenea libertate.
Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, le-a cerut primarilor sa inteleaga ca ei sint in serviciu 24 de ore din 24, 7 zile din 7, si ca nu isi pot permite sa inchida telefoanele, si sa isi ia liber citeva zile, la sfirsit de saptamina, cu de la sine putere si fara sa anunte. El considera ca situatia este cu atit mai seriosa pe timpul iernii, cind se pot bloca drumuri, din cauza zapezii si a poleiului, iar autoritatile habar sa nu aiba: "Pentru a putea interveni prompt in fiecare situatie mai deosebita, de orice natura ar fi aceasta, dvs. aveti obligatia de a ne anunta operativ, la comandamentul CJ, despre starea drumurilor judetene din zona dvs. Pentru ca daca informatiile vin la ora 10-11, dupa ce au avut loc nu stiu cite accidente, nu stiu ce efect mai are sarea si nisipul pe care-l aruncam noi pe drumurile respective. Am avut citiva primari, domnul Zotoi si altii, care ne-au ajutat in mod concret cu informatii, dar sint unii dintre dvs. care nici macar nu raspundeti la telefon. Rugamintea mea este sa spuneti unde puteti fi gasiti, ca sa luam informatiile ce ne sint necesare, pentru a interveni prompt. Pentru ca lucram cu "Drumuri si Poduri" pe comenzi, nu mai lucram en-gros, asa, si pe portiuni de drum, fiindca nu mai vrem sa aruncam banii pe geam. Am avut discutie si cu domnul Budes, seful Politiei Rutiere, dimineata, si l-am rugat si pe el ca, in masura in care are informatii, sa ni le dea si noua, pentru a actiona. Nu de alta, dar daca nu intervenim de la 5 dimineata cu utilajele, sa intervenim pe bucatelele noastre de drum, avem o problema cu accidentele".

"Sa stiti ca toti sintem in functie, inclusiv simbata si duminica"

La rindul sau, prefectul i-a amenintat pe primari ca, daca nu lasa numerele de telefon la care pot fi gasiti, si nu raspund la acele telefoane, vor fi sanctionati. Si el le-a atras atentia ca, mai ales pe timpul iernii, cind pot aparea viscole sau caderi mari de zapada si este nevoie sa se actioneze imediat, este cruciala o buna comunicare si, mai ales, ca primarii sa fie la datorie si sa anunte imediat daca au aparut probleme pe sosele sau orice alt domeniu: "Nu exista o relatie tehnica, daca pot spune asa, intre Braila si localitatile din judet - ma refer la telefoane si la reteaua de calculatoare pe care a instalat-o cu destula cheltuiala Consiliul Judetean. Ea nu se simte, nu se realizeaza comunicarea. Noi luam foarte greu legatura cu dvs., primarii. Sa stiti ca toti sintem in functie, inclusiv simbata si duminica, si daca stiu eu ce functionar are zilele de week-end libere, pina si pe el il chemam la munca, daca trebuie, daramite pe dvs.! In situatii de acest gen trebuie sa asiguram si permanenta. Dvs. sinteti intr-adevar alesi, dar aveti si niste insarcinari pe linie de stat, si sinteti raspunzatori de ceea ce se intimpla pe raza localitatii dvs. De aceea, institutia prefectului va poate trage la raspundere si, desi n-am facut-o pina acum, o sa trecem si la asemenea masuri, pentru ca ne este foarte greu sa comunicam, nu stim care este situatia, nu acoperim bine judetul". Prefectul a exemplificat cu un caz petrecut zilele trecute, cind in zona Albina, trei TIR-uri au stat cocotate pe podul din zona, pentru ca nu au putut cobori, de teama sa nu alunece in sant: "Iata, de exemplu, ca ieri, s-a schimbat putin in rau situatia meteo, a fost putin polei si am avut o situatie disproportionata in raport cu fenomenul, in ceea ce priveste tamponari, rasturnari de masini, accidente pe sosele. Nu se informeaza la timp. De pilda, ieri, la ora 7.30, m-a sunat cineva de la pasajul de la Albina, spunind ca este un blocaj, erau niste TIR-uri care se temeau sa coboare. Am luat legatura la Inspectoratul pentru situatii de urgenta si intr-o jumatate de ora am fost instiintat ca s-au eliberat TIR-urile. Dar au stat trei ore acolo, si din cite am aflat, a venit un cetatean chiar la noi, la Prefectura, si a facut scandal, pe buna dreptate, din partea lui, referitor la faptul ca oamenii isi platesc toate darile la stat si au pretentia sa poata circula pe sosele. De aceea, avem nevoie de o buna comunicare cu dvs. Nu o sa va cerem sa mutati muntii din loc, dar macar sa putem sa intervenim cind avem nevoie sau sa va cerem sa veniti in sprijinul vecinului dvs.".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii