Mergi la conţinutul principal

Prima victorie a liberalilor. Tribunalul Brăila a admis candidatura lui Cătălin Boboc la preşedinţia Consiliul Judeţean

* Tribunalul Brăila a respins astfel una dintre cele trei contestaţii depusă de PSD * de asemenea, instanţa a admis şi canditaturile PNL la Consiliul Judeţean * în cursul zilei de astăzi se va da o decizie şi la contestaţia privind legalitatea candidaturii alianţei PNL-Brăila Nouă la Primărie, precum şi candidaturile PNL pentru Consilul Local Municipal

 

 

PNL Brăila obţine prima victorie în instanţă! După ce PSD Brăila a contestat candidatura lui Cătălin Boboc la preşedinţia Consiliului Judeţean, lista de consilieri judeţeni ai PNL Brăila, candidatura la Primărie a lui Lucian Căprariu din partea alianţei PNL-Brăila Nouă, dar şi lista de consilieri locali municipali din partea PNL, astăzi, Tribunalul Brăila a dat un prim verdict. Astfel, instanţa a respind una dintre constestaţiile depuse de social-democraţi, fiind admisă candidatura lui Boboc la CJ şi candidaturile PNL pentru Consiliul Judeţean.  

După pronunţarea instanţei, Cătălin Boboc a declarat:

„Instanţa de la Tribunalul Brăila tocmai a confirmat ceea ce noi am spus. Alegerile se câştigă în faţa electoratului, în dialog cu electoratul, spunându-i acestuia ce ai făcut şi ce ai de gând să faci. Nu la masa verde! Am spus că PSD-ul nu face altceva decât să caute tertipuri şi să analizeze virgulele, gen dosarele candidaţilor PNL şi ai alianţei PNL-Brăila Nouă. Şi instanţa de la Tribunalul Brăila ne-a dat dreptate. Aşadar, domnilor de la PSD, campania electorală de abia începe! Este asta o primă victorie, o consider eu, a PNL-ului şi eu vă spun că de data aceasta, la finalul alegerilor, brăilenii vă vor arăta prin vot că s-au săturat de 30 de ani de nimic şi că vom fi din nou mândri de Brăila Noastră”.

Înainte de decizia Tribunalului, Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, a atacat din nou Partidul Social Democrat pentru contestaţiile depuse.

„Constestaţia depusă de PSD la candidatura lui Cătălin Boboc la alegerile locale din septembrie 2020 este un act de procendură care nu face altceva decât să denote laşitatea Partidului Social Democrat şi faptul că încearcă să elimine din cursă partidele care vor să candideze, şi principalul partid de opoziţie şi cel care va câştiga alegerile, adică PNL, dinainte de a se ajunge la urnă. Acest motiv mă face să realizez încă o dată că PSD este de fapt urmaşul comuniştilor. Toţi membrii PSD care au semnat, care s-au implicat şi cei care au generat această contestaţie, sunt urmaşii PCR în filiala Brăila. Aceste tactici antidemocratice pe care le-a implementat Dragnea în fiecare filială se pare că au rămas în continuare, în atenţia domnului Chiriac, domnului Dragomir, domnului Rotaru şi a tuturor celorlalţi care conduc filiala PSD Brăila în acest moment. Avem încredere totală în instanţele de judecată, vom respecta toate deciziile pe care instanţele de judecată din România le vor pronunţa în acest caz şi sperăm, de asemenea, că semnăturile şi susţinerea oferită de toţi cetăţenii care au fost alături de noi în această perioadă de strângere a semnăturilor nu va fi dezamăgită. Şi cu siguranţă la alegerile locale urmărim să obţinem o majoritate anti-PSD în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, tocmai pentru a face din Brăila un oraş aşa cum este Oradea, Cluj, Braşov sau toate celalte oraşe din ţară la care ne uităm şi aspirăm şi noi”, a spus Dănăilă.

Parchetul Brăila va da un verdict astăzi şi în privinţa două constestaţii depuse de PSD. Reamintim că social-democraţii au contestat şi candidatura lui Lucian Căprariu la Primărie din partea alianţei PNL-Brăila Nouă, dar şi lista de consilieri locali municipali din partea PNL. De asemenea, PSD a contestat şi listele de semnături pentru susţinerea candidaţilor depuse de cele două partide. Concret, pe liste figurează fie doar sigla PNL, fie doar sigla Brăila Nouă, iar social-democraţii consideră că ar trebui să figureze sigla alianţei PNL-Brăila Nouă. Precizăm că, potrivit protocolului încheiat de cele două partide, alianţa PNL-Brăila Nouă îl susţine pe Cătălin Boboc pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pe Lucian Căprariu la Primărie, iar pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal cele două formaţiuni merg pe liste separate.

 

Senatorul Ion Rotaru explică de ce a depus contestaţii PSD

 

Preşedintele Partidului Social Democrat Brăila, senatorul Ion Rotaru, a transmis un comunicat de presă în care explică ce prevederi legale a încălcat PNL şi alianţa PNL-Brăila Nouă. Redăm integral conţinutul acestuia:

„În conformitate cu prevederile art. 2 alin. 1 din  Legea 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora:

Articolul 2(1) „La alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, ……………………. Un partid politic poate face parte, în aceeași circumscripție, dintr-o singură alianță electorală și poate să participe la alegerile din circumscripția electorală în cauză numai pe lista alianței din care face parte”.

In fapt, aceste doua partide constituite intr-o alianta incalca prevederile legale si depun:

- candidaturi ale alianţei pentru preşedinte - Consiliul Judeţean Brăila şi primar – Municipiul Brăila

- candidaturi separate ale partidelor pentru Consiliul Judeţean Brăila şi Consiliul Municipal Brăila

- liste de susţinători pentru consiliul local şi judeţean ale PNL fără sigla şi demunirea alianţei

Astfel, pe cale de consecinţă, nu sunt  respectate art. 2 alin. 1 din  Legea 135/2020.

Un alt aspect menţionat în contestaţie este că PNL a depus în data de 19.08.2020 Exemplarul nr 3 cu viza Biroului Electoral de Circumscripţie nr 1 la Judecătoria Brăila cu toate ca termenul era de 18.08.2020, aşa cum este prevăzut în H.G. nr. 576  pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, aspect care conduce la respingerea candidaturilor depuse în afara termenului legal.

Orice comentarii făcute de reprezentanţii unor partide politice, care nu respectă prevederile legale privind depunerea candidaturilor, pot face obiectul unor declaraţii politice, dar scopul acestei acţiuni este ca instanţa de judecată să ia act de actele normative încalcate şi să impună respectarea prevederilor legale.”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro