Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima serie de bilete de tratament a fost epuizata

Desi sintem abia la inceputul anului, pensionarii braileni au dovedit ca sint dornici sa mearga la tratament. Astfel, potrivit declaratiilor lui Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii, deja a fost epuizata prima serie de bilete."Se pare ca oamenii sint multumiti. In statiunea Lacu Sarat exista toate procedurile si de aceea si atitea solicitari. Deocamdata am vindut bilete doar pe unitatile de tratament balnear si recuperare a capacitatii de munca. Pentru prima serie s-au vindut 60 de bilete pentru statiunea Lacu Sarat, 4 pentru Amara si 2 pentru Covasna. A doua serie va pleca in data de 2 februarie. Si pentru seria aceasta avem aceeasi distributie: 60 de locuri pentru Lacu Sarat, la hotelul Perla, 4 locuri la Amara si 2 locuri la Covasna. Se primesc cereri pentru toata perioada aferenta lui 2007 cu precizarea ca solicitantul trebuie sa indice luna in care vrea sa plece. Pentru societatile comerciale licitatia pentru locurile din statiuni va avea loc pe 17 ianuarie, repartitia locurilor se va face pe 8-9 februarie iar prima serie va pleca pe 20 februarie. Aceasta inseamna ca dupa aceasta data vom avea mai multe locuri pentru solicitanti. Solicitari sint, noi speram sa facem fata. Anul trecut am fost in situatia de a cere suplimentarea numarului de bilete", ne-a declarat Sorin Enache.
Biletele sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. In 2006, costul mediu al unui bilet a fost de 900 lei, dar pensionarii au platit numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Cea mai solicitata statiune a fost Lacu Sarat, ideala pentru brailenii cu afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari pot merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice (Legea 189/2000), cele persecutate din motive politice (Decretul-lege 118/1990), pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gratuite, in limita locurilor repartizate. Reamintim ca in cursul anului 2006 aproximativ 5 000 de braileni au beneficiat de bilete de tratament.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii