Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima editie a Festivalului "La portile dorului" s-a incheiat cu succes

Ansamblul folcloric "Constantin Condruz" al Scolii cu clasele I-VIII Gemenele a cistigat Marele Premiu si trofeul Festivalului - Concurs Interjudetean de Folclor si Obiceiuri Traditionale "La Portile Dorului", editia I. Prima editie a festivalului a coincis cu Ziua Nationala a Romaniei, reunind pe scena Caminului Cultural din comuna sapte ansabluri din doua zone etnofolclorice distincte: Vrancea si Braila. Formatiile concurente s-au prezentat publicului cit au putut de bine urmarind sa atinga toate cele cinci sectiuni din concurs: solisti vocali, clasele I-II si III-IV, grup folcloric, dansuri populare si obiceiuri locale. Evolutiile ansamblurilor au fost apreciate de un juriu format din Dorin Sipos, inspector scolar de specialitate, Doinita Radoi - profesor, Vasile Lipan - profesor si instructor de dansuri populare la Palatul Copiilor si Elevilor Braila si Vasile Burlacu, directorul Casei de Cultura Tecuci. Din partea Inspectoratului Scolar Judetean Braila a fost prezent prof. Romeo Mocanu, inspector scolar pentru integrare europeana si programe comunitare. De asemenea s-a remarcat prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, si a directorului Scolii Populare de Arte si Meserii "Vespasian Lungu", George Romeo Bunea.

Copiii au surprins adevaratele valori ale satului traditional

Onoarea de a deschide manifestarea a apartinut primarului comunei, Calu Petrica. Pe scena au urcat ansambluri din comunele Spulber si Tulnici, Vrancea, Movila Miresii, Mircea Voda, Ciocile, Cazasu si Gemenele, din Braila. Copiii din Gemenele au reusit sa impresioneze atit publicul, cit si pe membrii juriului cu spectacolul lor, pina la acordarea Marelui trofeu si a premiului de 500 de lei. Premiul I de 400 de lei a revenit ansamblului din comuna Tulnici, Vrancea, premiul II, in valoare de 300 de lei, a fost acordat ansamblului din comuna Spulber, Vrancea, premiul III de 200 lei fiind obtinut de grupul folcloric din Mircea Voda, Braila. Mentiuni au primit ansamblurile din comunele Ciocile si Movila Miresii. In afara de acestea s-au mai acordat distinctii pentru originalitate, interpretare si tinuta scenica. Un premiu special a acordat Sindicatul Invatamint Braila. Vasile Burlacu, directorul Casei de Cultura Tecuci, a acordat la rindul sau Scolii Gemenele o diploma pentru valorificarea folclorului si traditiilor populare locale, precum si doua premii pentru cei mai buni solisti vocali.
Organizatoarele festivalului, invatatoarele Zenovia Mocanu si Valerica Mihoci, au amintit ca evenimentul face parte din proiectul "Traditie si modernitate in satul meu european", cistigat anul acesta in urma unei competitii din Programul de Granturi pentru Dezvoltare Scolara. Sponsorii festivalului au fost Primaria locala, Sindicatul Invatamint Braila, Scoala cu clasele I-VIII Gemenele si SC BGD Impex SRL. Festivalul a fost organizat in parteneriat cu Centrul de Creatie Braila si Primaria Gemenele si cu sprijinul Scolii de Arte si Meserii "Vespasian Lungu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii