Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prim adjunctul procurorului general, Marcel Simpetru, si-a dat, ieri, demisia

Prim adjunctul procurorului general al Parchetului instantei supreme, braileanul Marcel Simpetru, a transmis, ieri, Consiliului Superior al Magistraturii, o cerere de demisie din functie, in cazul sau, ministrul Justitiei propunind, in aceeasi zi, revocarea.
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Gilca, a confirmat ca solicitarea procurorului a fost primita. Cererea de demisie primeaza oricarei alte cereri, fiind un act unilateral de vointa.
Ministrul Monica Macovei propusese tot ieri revocarea din functie a lui Marcel Simpetru pentru exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale de coordonare si conducere.
"In motivarea propunerii de revocare din functie, ministrul Justitiei precizeaza ca procurorul Marcel Simpetru nu si-a exercitat eficient si cu responsabilitate aceste atributii si nu a luat masuri concrete pentru reorganizarea Parchetului de pe linga ICCJ si a Ministerului Public ori pentru echilibrarea volumului de activitate in scopul cresterii eficientei acestei structuri", arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei pe aceasta tema.
In aprilie 2004 Simpetru a fost numit prim-procuror general adjunct al Parchetului de pe linga ICCJ, coordonind activitatea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, a Sectiei de Control si Indrumare si a Sectiei Judiciare Penale. Prin Ordin al procurorului general procurorului i-a fost incredintata si coordonarea Departamentului Economico-Financiar si Administrativ.
Marcel Simpetru a condus si coordonat activitatea parchetelor atit prin delegarea unor atributii de catre fostul procuror general, cit si in mod direct, dupa demisia acestuia si pina la numirea noului procuror general.
In functiile de conducere pe care le-a exercitat, Marcel Simpetru a avut atributii de coordonare si control atit cu privire la activitatea Parchetului de pe linga ICCJ, cit si cu privire la toate unitatile de parchet din tara.
Propunerea a fost facuta in conformitate cu prevederile articolului 54 alin. 4 coroborat cu art 51 alin 2 litera b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor republicata.
Solicitarea Monicai Macovei va fi inaintata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii