Mergi la conţinutul principal

Primăria schimbă foaia în privința străzii Griviței. Tasările din carosabil vor fi astupate, în sfârșit!

* dacă până acum nu s-a intervenit pentru astuparea gropilor și tasărilor fiindcă există un proces pe rol pentru recuperarea garanției depuse la BRD de firma Tehnologica Radion, cea care a executat lucrările în urmă cu mai bine de un deceniu, de data aceasta s-a luat decizia să se facă reparațiile necesare, dar cu probe martor foto și video care să fie prezentate instanței * reparațiile vor începe ”zilele următoare”, după cum ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea

 

 

 

Recent, pe strada Griviței a mai apărut o zonă semnalizată cu balize, în dreptul unei denivelări în carosabil. Este a doua de acest fel pe porțiunea dintre străzile Ghioceilor și Școlilor. De fapt, acest segment al străzii - ce poate fi numită și “Asfalt tango” din cauza numeroaselor tasări din carosabil - are o istorie mai veche, cu apariția mai multor gropi și avarii cu tot felul de cauze: textura dificilă și complexă a solului; lucrul de mântuială și repetat al constructorului, chiar și după ce s-a turnat asfaltul; intemperiile din sezonul rece, când era deschis șantierul; tasarea terenului și cedarea unor branșamente la apă/canal, inclusiv din cauza traficului greu și foarte greu permis pe această rută din zona centrală a orașului. Ce se va mai întâmpla de acum încolo, vom vedea, pentru că de restricții de viteză și tonaj, nici vorbă nu e…

Primăria anunță, totuși, că, în zilele următoare se va interveni pentru rezolvarea problemei acelei tasări. Asta deși încă nu s-a terminat procesul pe care municipalitatea brăileană l-a intentat băncii BRD, în încercarea recuperării garanției de bună execuție depuse de firma Tehnologica Radion, cea care a avut contractul de reabilitare și modernizare a străzii Griviței, în urmă cu mai bine de 10 ani. Astfel, în anul 2019, Primăria Brăila a trimis o solicitare către BRD să blocheze din contul firmei “Tehnologica Radion” București suma de 365.985,46 lei, cât reprezintă valoarea garanției de bună execuție pentru lucrarea efectuată pe Strada Griviței. Asta după ce, de la începutul anului 2019, Primăria a trimis mai multe notificări către firma bucureșteană, solicitându-i să intervină pentru eliminarea tasărilor apărute pe carosabilul străzii Griviței, însă fără a primi vreun răspuns. Lucrarea de pe Griviței a fost recepționată în octombrie 2011, perioada de garanție fiind de 10 ani. De atunci situația a trenat și chiar dacă firma respectivă nu mai este activă, municipalitatea încă se judecă la nivelul băncii pentru recuperarea acelei sume.

Din cauza acestui proces, Primăria Brăila nu a intervenit până acum pentru nivelarea tasărilor apărute pe strada Griviței, deoarece s-a temut că o astfel de intervenție ar putea fi folosită ca motiv pentru pierderea garanției. De data aceasta, însă, situația se va schimba. Cel puțin așa promite viceprimarul Alexandru Jantea, care ne-a declarat că intervențiile nu mai pot fi amânate. ”Sunt tasări accentuate care nu mai pot fi lăsate așa deoarece afectează siguranța traficului. Toate lucrările pe care le vom face vor fi fotografiate și filmate pentru a exista probe martor, așa încât să nu fie viciat procesul aflat pe rol. Lucrările vor începe în zilele următoare. Dacă tasările au fost provocate de avarii apărute la conductele subterane de apă sau canalizare, va interveni Compania de Utilități Publice «Dunărea». Dacă nu vor fi depistate avarii, carosabilul va fi reparat de firma Micatis, cu care Primăria are contract multianual de întreținere a străzilor din municipiu”, ne-a precizat viceprimarul Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro