Mergi la conţinutul principal

Primăria a reziliat contractul cu Asociaţia «Aura 2010» pentru spaţiul de pe şoseaua Baldovineşti

• cererea de reziliere a venit din partea asociaţiei, care a motivat că nu poate obţine toate avizele necesare funcţionării unui cămin în clădirea respectivă, în termenul stabilit în contractul de închiriere încheiat anul trecut • Aura Udrea a mai invocat şi faptul că imobilul este într-o stare avansată de degradare, iar numai racodarea la reţeaua de utilităţi publice costă undeva la 75.000 lei, fără a spune dacă a achitat deja această sumă sau nu • consilierii locali au aprobat rezilierea contractului de închiriere în unanimitate, joi, în şedinţa CLM

 

Asociaţia “Aura 2010” a rămas fără spaţiul de pe şoseaua Baldovineşti, pe care îl închiriase de la Primăria Municipiului Brăila, în aprilie 2016, prin hotărâre de Consiliu Local. Joi, consilierii locali au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre pentru rezilierea contractului de închiriere pentru clădirea situată la km 5 pe şoseaua amintită mai sus.

În primăvara anului trecut, asociaţia Aurei Udrea a primit de la municipalitate o clădire aflată în stare de degradare, pe care urma să o renoveze în vederea amenajării unui cămin de bătrâni. Atunci, chiria stabilită a fost de 1 leu/mp/lună, în condiţiile în care suprafaţa totală construită era de 3.323,32 mp şi terenul aferent de 1.835 mp. În luna decembrie 2016, Primăria a mărit chiria la 2 lei/mp/lună. În tot acest timp, “Aura 2010” a făcut demersuri pentru racordarea imobilului la reţeaua de utilităţi publice, costul execuţiei fiind estimat la 75.000 lei. În aprilie 2017, reprezentanţii asociaţiei au cerut municipalităţii rezilierea contractului de închiriere, deoarece “obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor de funcţionare este un proces îndelungat şi costisitor care nu va permite finalizarea în termenul prevăzut în contract”, potrivit unui document anexat proiectului de hotărâre aprobat joi în CLM. Mai mult, în această perioadă, Aura Udrea nu a mai plătit chiria, iar datoriile acumulate la bugetul local sunt în valoare de 91.765 lei, potrivit aceluiaşi proiect.

Reamintim că, la sfârşitul lunii iulie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dispus prin ordin retragerea acreditării şi licenţelor serviciilor sociale pentru Asociaţia “Aura 2010”. Decizia a venit în urma unui control de la minister la centrele deţinute de Aura Udrea în luna aprilie a acestui an. Mai multe nereguli grave au fost scoase la iveală de corpul de control, dintre care amintim mâncare stricată, lipsa evidenţei medicaţiei administrate pacienţilor, planul de îngrijire identic pentru toţi beneficiarii de la toate centrele, cămine supraaglomerate, personal insuficient, încălcarea drepturilor fundamentale de a nu fi abuzaţi, neglijaţi, exploataţi economic.

La rândul său, Aura Udrea s-a apărat în faţa acestor acuzaţii, spunând că nu toate neregulile sunt reale. De asemenea, aceasta a menţionat că va contesta în instanţă retragerea acreditării.

De-a lungul timpului, la redacţia “Obiectiv – Vocea Brăilei” au ajuns sesizări din partea aparţinătorilor legate de modul cum sunt îngrijiţi şi trataţi beneficiarii în centrele asociaţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro