Mergi la conţinutul principal

Primăria a pus gând rău cablurilor atârnate în exces pe stâlpii Brăilei

• proprietarii stâlpilor - Electrica şi Braicar - dar şi firmele de internet şi telefonie care postează cabluri vor fi atenţionate, din nou, să facă ordine • astfel de atenţionări au mai fost trimise şi în trecut, dar au rămas fără efect • ideea eliminării definitive a cablurilor de pe stâlpi şi trecerea acestora în subteran nu va fi pusă prea curând în practică pe tot teritoriul Brăilei • Primăria anunţă că doar pe câteva artere importante care urmează să intre în reabilitare se va proceda la îngroparea cablurilor

 

Primăria Brăila anunţă că va încerca, în sfârşit, să facă ordine în privinţa cablurilor atârnate în exces pe stâlpii de pe raza municipiului, dar şi a afişelor lipite ilegal, atât pe stâlpi cât şi pe pereţii clădirilor. “Vom începe de anul acesta. O să luăm măsuri în primul rând cu cei care au cabluri rupte, atârnate pe stâlpi. Vor primi inclusiv atenţionări şi, dacă nu reacţionează, amenzi. O să vedeţi că în perioada următoare stâlpii Braicar vor fi marcaţi pentru a putea fi deosebiţi de stâlpii Electrica. Încercăm astfel să eliminăm din oraş afişajul ilegal. Avem şi astfel de situaţii. Au pus câte unii diferite afişe, panouri, în special - puteţi verifica inclusiv pe Calea Călăraşi - şi le-au uitat acolo”, a declarat primarul Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reamintim că Primăria şi-a mai anunţat intenţia de a face ordine în acest domeniu, prin sancţionarea atât a proprietarilor de stâlpi, respectiv “Electrica” sau “Braicar”, cât şi a firmelor de cablu TV, internet sau telefonie care închiriază aceşti stâlpi şi “uită” pe termen nelimitat tot felul de cabluri care atârnă până la pământ. Aceste intenţii ale Primăriei au rămas, însă, la stadiul de vorbe, deoarece până acum situaţia a rămas neschimbată. Rămâne de văzut dacă actualele declaraţii ale primarului se vor materializa în vreun fel.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, întrebat dacă şi la Brăila se vor elimina multitudinea de cabluri de pe stâlpi, prin trecerea acestora în subteran, edilul-şef a anunţat că acest lucru urmează să se întâmple pe câteva artere importante din oraş, ce urmează să facă obiectul unor ample proiecte de reabilitare şi modernizare. “O să intrăm, luna aceasta, pe ordinea de zi cu un proiect de reabilitare a Bulevardului Independenţei. Acolo o să vedeţi că toate cablurile vor fi trecute în subteran. Şi pe Calea Călăraşilor este o discuţie. Strada Grigore Alexandrescu, la fel şi ea. Nu pot să spun când vor începe lucrările. Totul depinde de modul în care decurg licitaţiile, de câţi contestă, ce contestă şi aşa mai departe”, a precizat Dragomir.

În ceea ce priveşte posterele lipite peste tot prin oraş, primarul spune că cei prinşi că vor mai proceda aşa vor fi amendaţi. “Panouri pentru afişe sunt. Avem vreo trei panouri care pot fi folosite pentru afişaj gratuit, la Tineretului, la zona dintre Şcolilor cu Bulevardul Cuza. Dar sunt şi panouri legale de publicitate, care pot fi închiriate”, a spus ediluli-şef, la conferinţa de presă.

Ulterior, întrebat de un reporter al cotidianului nostru dacă intenţionează să mărească numărul de panouri pentru afişe în oraş, eventual prin montarea unora cu aspect retro, în zona Centrului Istoric al municipiului, Dragomir ne-a spus că nu ia în calcul aşa ceva. “Vremea afişelor lipite cu aracet a trecut. În prezent, există mijloace mai moderne de promovare a unor evenimente culturale. Se poate face asta pe internet, dar şi pe panourile societăţilor autorizate pentru publicitate stradală sau chiar pe autobuzele Braicar”, a precizat primarul Brăilei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro