Mergi la conţinutul principal

Primăria modernizează cu fonduri europene Grădiniţa nr. 36 “Furnicuţa”

• deja autoritatea locală a semnat contractul de finanţare, valoarea acestuia fiind de peste 1,7 milioane lei • într-un proces de eficientizare energetică vor intra şi alte nouă unităţi de învăţământ din municipiu

 

Grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Brăila vor fi modernizate cu fonduri europene. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Marian Dragomir a anunţat că a semnat contractul de finanţare pentru eficientizarea energetică a Grădiniţei nr. 36 “Furnicuţa” din cartierul Obor. Valoarea totală a contractului este de 1.704.448 lei, din care 98% reprezintă fonduri europene şi 2% contribuţia de la bugetul local.

“Urmează ca, în curând, să înceapă procedurile de licitaţie şi sperăm ca în toamna acestui an sau poate anul viitor, depinde de modul în care vor decurge licitaţiile, să începem şi lucrările efective la grădiniţă. Un lucru interesant este că în prezent suntem în diverse stadii şi la alte unităţi de învăţământ. La Liceul «Neniţescu» vorbim şi despre dotare având în  vedere specificul tehnologic al acestui liceu. La unele dintre ele, contractul este semnat, suntem în diverse faze de licitaţie, la altele documentaţia este depusă sau urmează să fie depusă”, a spus Dragomir.

Acesta a anunţa şi lista unităţilor de învăţământ care urmează să fie modernizate şi reabilitate termic. Este vorba despre: Grădiniţa nr. 47 “Pinochio”, Grădiniţa nr. 48 “Luceafărul”, Grădiniţa nr. 7 “Lizuca”, Grădiniţa nr. 18, Grădiniţa nr. 60, şcolile gimnaziale “Mihai Eminescu” şi “Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic “Constantin D. Neniţescu” şi internatul Liceului cu Program Sportiv.
Reamintim că în toamna anului trecut edilul Marian Dragomir anunţa că în mandatul său se vor face investiţii de 7 milioane de euro în învăţământ. La acel moment, acesta declara că Primăria Brăila are proiecte cu finanţare europeană aprobate în valoare de 3.670.000 euro, proiecte în analiză de 805.000 euro, proiecte cu finanţare de la bugetul local şi naţional de 1.270.000 euro, dar şi investiţii în învăţământ din bugetul local care totalizează 1.080.000 euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro