• acestea erau situate în zona Barierei Călăraşilor şi datau din anii '90 • timp de mai mulţi ani au fost abandonate şi ocupau spaţiul degeaba • firma care le deţinea se află în procedură de lichidare şi, deşi a fost somată încă din vara anului trecut să elibereze spaţiul public nu s-a conformat • operaţiunea a fost executată, ieri, de angajaţii SUPAGL • Primăria anunţă că, foarte curând, va începe amenajarea a 18 staţii smart, pe Calea Călăraşilor şi pe Calea Galaţi • a fost desemnată deja firma care le va construi, iar valoarea contractului este de 890.953 lei cu TVA
Două staţii ale “Braicar” din zona Barierei Călăraşilor au fost demolate, ieri, de angajaţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală. Staţiile respective se numără printre ultimele din Brăila care erau amenajate ca spaţii comerciale. Mai exact, acestea aveau în componenţă nişte chioşcuri alimentare, în genul celor la modă în anii '90. Chioşcurile respective erau închise de ani de zile, iar Primăria a considerat că a venit timpul să elibereze domeniul public. Asta cu atât mai mult cu cât, foarte curând, va începe amenajarea, pe Calea Călăraşilor şi Calea Galaţi, a noilor “staţii inteligente” ale “Braicar”, acelea promise de Marian Dragomir imediat după preluarea mandatului de primar, în 2016.
Conform informaţiilor oferite de viceprimarul Alexandru Jantea, chioşcurile demolate de angajaţii SUPAGL aparţineau SC “GVB Consultance” SRL, o firmă aflată în procedură de insolvenţă. Firma respectivă a fost notificată încă din luna iulie a anului trecut că trebuie să demoleze construcţiile de pe domeniul public. Termenul de conformare dat de Primărie a fost de 30 de zile, astfel că în august 2018 trotuarul ar fi trebuit adus la starea iniţială. După cum s-a putut constata la faţa locului, acest lucru nu s-a întâmplat, chioşcurile rămânând pe poziţie până ieri, 12 iunie 2019. “Societatea GVB Consultance a intrat în faliment, iar lichidatorul acestei societăţi nu a fost de acord să pună în practică notificarea Primăriei privind demolarea celor două staţii şi predarea către Primărie a terenului liber de sarcini. Între cele două părţi s-a purtat o corespondenţă timp de câteva luni şi până la urmă lichidatorul societăţii GVB Consultance şi-a dat acceptul pentru demolare. Decizia de demolare a construcţiilor în cauză a fost emisă de primarul Municipiului Brăila în data de 11 aprilie a.c., iar astăzi a fost pusă în practică de echipele de lucru ale SUPAGL. Materialele provenite în urma demolării vor fi valorificate de Primăria Brăila”, ne-a explicat viceprimarul Jantea.
Acesta ne-a mai informat că cele 18 staţii smart promise de Primărie sunt pe cale de a fi amenajate. Astfel, licitaţia pentru construirea lor a fost câştigată de firma “CSU Infratec” Braşov, valoarea contractului fiind de 748.700 lei fără TVA, respectiv 890.953 lei cu TVA. Firma are la dispoziţie patru luni pentru amenajarea celor 18 staţii, de la data semnării contractului. “În momentul de faţă, ne aflăm în procedura de validare a licitaţiei de către Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice, după care vom semna efectiv contractul, iar firma câştigătoare va putea începe lucrările. Vorbim despre 18 staţii amplasate pe Calea Călăraşilor, de la intrarea în oraş până în Piaţa Traian, şi în continuare pe Calea Galaţi, de la Piaţa Traian până la ieşirea din oraş, spre Baldovineşti. În cadrul acestui contract vor fi montate staţiile cu o dotare minimală, iar ulterior, prin alt contract, se va face dotarea acestora cu panouri de afişaj electronic şi cu celelalte facilităţi care definesc «staţiile inteligente»“, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.