Mergi la conţinutul principal
La loc comanda!

Primăria Chiscani a încercat, pe ultima sută de metri, să amenajeze locul de picnic de lângă Lacu Sărat

• demersurile s-au lovit, însă, de refuzul Direcţiei Silvice Brăila, proprietarul terenului, care nu a semnat protocolul de colaborare cu Chiscaniul • în aceste condiţii, brăilenii rămân în continuare fără un loc de picnic autorizat pentru tradiţionala ieşire la iarbă verde de 1 mai • cei care se vor aventura, totuşi, să facă grătar în pădurea Stejaru riscă amenzi de mii de lei, în conformitate cu Legea Picnicului

 

Deşi iniţial a spus că nu are cum să amenajeze locul de picnic de lângă Lacu Sărat, deoarece terenul respectiv se află în proprietatea Ocolului Silvic, Primăria Chiscani a revenit, vineri, cu precizarea că a început demersurile necesare. “Am înaintat o cerere către Direcţia Silvică şi deja am început pregătirile. Vom duce acolo tot ce trebuie pentru ca activitatea de picnic să se desfăşoare în condiţii de legalitate: containere pentru deşeuri, cisterne de apă potabilă şi apă pentru spălat şi stins focul, grătare, toalete ecologice, adică tot ce ducea şi Primăria Brăila în anii trecuţi. Vom face în aşa fel încât brăilenii, chiscănenii şi toţi cei care vor să iasă la iarbă verde de 1 mai să aibă un loc autorizat unde să poată face acest lucru”, ne-a declarat primarul Chiscaniului, Costică Cojea, vineri, în jurul orei 13.00. Din păcate, după scurt timp, edilul comunei învecinate cu municipiul Brăila a revenit telefonic pentru a ne anunţa că nu mai poate face nimic, pentru că Direcţia Silvică nu este de acord să semneze protocolul prin care să permită Chiscaniului să amenajeze un loc de picnic în fondul forestier. “Nu vor să semneze protocolul cu noi şi nu înţeleg de ce. Directorul Vicol nu mai îmi răspunde la telefon, iar şeful Ocolului Silvic Lacu Sărat, Ionuţ Buţia, spune că nu poate să facă nimic fără aprobarea Direcţiei Silvice. Va trebui să contramandez totul şi credeţi-mă că am făcut eforturi deosebite pentru a avea totul pus la punct în ziua de 1 mai”, ne-a spus primarul Cojea.

Reporterii noştri au încercat să obţină un punct de vedere de la conducerea Direcţiei Silvice Brăila, însă directorul Costică Vicol nu a putut fi contactat telefonic. La rândul său, şeful Ocolului Silvic Lacu Sărat, Ionuţ Buţia, ne-a precizat că instituţia pe care o reprezintă se află în subordinea Direcţiei Silvice şi nu poate semna protocol de colaborare cu Primăria Chiscani, ci doar să urmărească respectarea unui astfel de protocol, în cazul în care ar fi semnat de conducerea Direcţiei Silvice Brăila. Din câte se pare, totuşi, şefii Direcţiei Silvice nu mai vor să permită derularea activităţilor de picnic în pădurea de lângă Lacu Sărat. Astfel, directorul Costică Vicol ar fi dat dispoziţie, vineri, ca panourile de pe marginea terenului în cauză, pe care erau scrise regulile de desfăşurare a picnicului, să fie acoperite cu vopsea, astfel încât să înţeleagă toată lumea că în zonă sunt interzise ieşirile la iarbă verde.

Reamintim că, de câţiva ani, Primăria Brăila avea un protocol cu Direcţia Silvică pentru spaţiul respectiv, în vederea amenajării unui loc de picnic autorizat. În urmă cu două zile, primarul Brăilei, Marian Dragomir, ne-a declarat că Brăila nu mai poate reînnoi protocolul respectiv, deoarece acel spaţiu se află acum pe teritoriul administrativ al comunei Chiscani, în conformitate cu verdictul dat de judecători în procesul în care Brăila şi Chiscaniul îşi disputau dreptul de a administra Staţiunea Lacu Sărat şi terenurile aferente acesteia. “Au câştigat procesul, aşa că pe lângă beneficii au şi obligaţii. Deci lor le revine misiunea de a amenaja locul de picnic anul acesta”, ne-a declarat Marian Dragomir.

Declaraţia acestuia, consemnată într-un articol publicat în ediţia de vineri a cotidianului nostru, l-a ambiţionat din câte se pare pe primarul din Chiscani, Costică Cojea, care s-a decis să demonstreze că şi comuna pe care o conduce poate să amenajeze un loc de picnic corespunzător, chiar dacă nu dispune de resursele pe care le are municipiul Brăila. Din păcate, entuziasmul său de ultim moment, s-a lovit de refuzul Direcţiei Silvice, iar asta înseamnă că, anul acesta, brăilenii nu vor avea un loc de picnic autorizat unde să poată ieşi de 1 mai fără teama că ar putea fi amendaţi de Garda de Mediu, Jandarmerie sau Poliţie.

După cum v-am mai informat, potrivit legii, grătarele pot fi făcute doar în locurile de picnic autorizate. Cei care folosesc grătare pentru mici în spaţii neamenajate riscă amenzi substanţiale, aplicate de organele de control abilitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro