Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila reia războiul cu ţânţarii

• insectele şi-au “revenit” după dezinsecţia făcută la jumătatea lunii mai, iar de câteva zile sunt foarte active, în special în parcuri şi pe faleza Dunării • cea de-a doua operaţiune de dezinsecţie ar fi trebuit să înceapă de vineri, însă, cel mai probabil, din cauza ploii va fi amânată pentru sâmbătă

 

Efectele primei acţiuni de dezinsecţie derulate pe raza municipiului de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila, la jumătatea lunii mai, par să fi trecut. În ultimele zile, brăilenii care au ieşit la plimbare prin parcuri şi mai ales pe faleza Dunării au constatat pe pielea lor că ţânţarii au “înviat”, sunt foarte mulţi şi însetaţi de sânge. Din câte se pare, şi Primăria s-a convins de acest lucru, astfel că, în zilele următoare, ar trebui să înceapă cea de-a doua operaţiune destinată stârpirii ţânţarilor şi căpuşelor. Demararea dezinsecţiei depinde de starea vremii. Dacă plouă, substanţele nu pot fi împrăştiate, iar cum pentru astăzi şi mâine sunt anunţate precipitaţii, abia de sâmbătă ar putea începe cea de-a doua “desţânţărizare” din acest an. Primarul Marian Dragomir ne-a informat că, la fel ca data trecută, se va porni din zona falezei, a Grădinii Mari şi a Parcului Monument, urmând ca, pe parcursul a câtorva zile, să fie acoperit tot oraşul. Substanţele vor fi împrăştiate atât de la sol cât şi din aer, cu avioane închiriate în acest scop.

Deocamdată, deşi consilierii locali au desemnat-o ca fiind unicul operator autorizat să facă acţiuni de dezinsecţie şi deratizare pe raza municipiului nostru, SUPAGL Brăila încă nu s-a dotat cu utilajele necesare, astfel că şi de această dată operaţiunea va fi executată de o altă firmă. Este vorba despre un agent economic din Slobozia, care a fost contractat prin achiziţie directă.

La fel ca şi data trecută, autorităţile brăilene fac apel către primăriile comunelor învecinate cu municipiu să efectueze şi ele acţiuni de dezinsecţie, pentru ca insectele să nu migreze dintr-o zonă în alta. În luna mai, Primăria Chiscani a răspuns acestui apel, făcând dezinsecţie inclusiv pe raza staţiunii Lacu Sărat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro