Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila nu poate interveni pentru deblocarea unor intersecţii, în caz de necesitate

În cazul blocării unei intersecţii de un autoturism rămas în pană sau implicat într-un accident rutier, Primăria Brăila nu are niciun mijloc legal de intervenţie pentru eliberarea carosabilului. Cel puţin asta este concluzia care se poate trage după incidentul din urmă cu câteva zile, când o Dacie căreia i-a căzut efectiv o roată a rămas de-a curmezişul străzii Unirii, la intersecţia cu Str. Nicolae Bălcescu, mai mult de 48 de ore, mai exact de sâmbătă după-amiază până luni seara. Poliţia Locală nici nu l-a amendat pe şoferul care, efectiv, a lăsat maşina în drum două zile şi două nopţi, dar nici nu a intervenit pentru mutarea acelui autoturism. "Nu mai avem posibilitatea legală de a ridica maşinile pe platformă. Dacă nu s-ar fi schimbat legea, în 2015, am fi chemat platforma de la «Braicar» şi am fi mutat Dacia respectivă în doar câteva minute", ne-a declarat Ciurea Seny, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Brăila. 

Reamintim că, în 2014, Primăria Brăila a înfiinţat un serviciu specializat în ridicarea maşinilor parcate ilegal sau expuse la vânzare pe domeniul public, în locuri neautorizate. Respectivul serviciu funcţiona în cadrul societăţii de transport a municipalităţii, "Braicar" SA, care şi-a achiziţionat în acest scop o autospecială cu platformă, de pe piaţa second-hand, care a costat, la vremea respectivă, 176.000 lei (1,76 miliarde de lei vechi n.n.). Practic, la solicitarea Poliţiei Locale, "Braicar" venea cu autospeciala, ridica maşinile indicate de agenţi şi le transporta într-un depozit amenajat în incinta depoului de tramvaie din Radu Negru. Autoturismele nu puteau fi recuperate de proprietari decât după plata unei amenzi şi a taxelor de transport şi depozitare. Serviciul respectiv a funcţionat timp de aproape un an, timp în care a reuşit performanţa de a-i ţine cât de cât la respect pe samsarii de maşini care se obişnuiseră să ocupe ilegal locurile de parcare din mai multe zone ale municipiului. În luna iulie 2015, însă, activitatea de ridicare a maşinilor a fost declarată neconstituţională, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar colaborarea pe această linie dintre Poliţia Locală şi "Braicar" a trebuit să înceteze.
La ora actuală, autospeciala cu platformă achiziţionată în urmă cu doi ani mai este folosită doar ocazional de "Braicar", însă nu pentru ridicarea maşinilor şoferilor certaţi cu legea, ci doar în activităţi interne ale societăţii. "O folosim ca maşină de intervenţie în activităţile noastre curente. În special iarna avem nevoie de ea", ne-a declarat Cornel Săndulescu, directorul "Braicar" SA, lăsând de înţeles că nu s-au cheltuit degeaba 1,7 miliarde de lei vechi pentru achiziţionarea autospecialei respective.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro