Mergi la conţinutul principal

Primăria Brăila începe războiul cu ţânţarii şi căpuşele

• în următoarele patru zile, dimineaţa se vor împrăştia substanţe din avion, iar seara, de la nivelul solului  • operaţiunile erau absolut necesare, în contextul în care deja 50 de brăileni au fost muşcaţi de căpuşe, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică

 

Autorităţile locale dau, de astăzi, startul operaţiunilor de dezinsecţie la nivelul municipiului Brăila. Astfel, de la ora 6.00, a fost programată împrăştierea din avion a substanţelor menite să combată muştele şi ţânţarii adulţi şi larve, precum şi căpuşele. Directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), Dumitru Munteanu, ne-a precizat că faza avio se va derula patru zile consecutiv, începând cu ora 6.00 dimineaţa. În cazul în care va fi ceaţă, operaţiunea va fi decalată cu câteva ore. Iar dacă dimineaţa se va acţiona din aer, seara substanţele vor fi împrăştiate de la nivelul solului, de trei echipe. Operaţiunile se vor derula mai întâi în zonele verzi, respectiv malurile Dunării, parcuri, bulevarde, locuri de joacă pentru copii. Vor urma apoi cartierele municipiului.

Pentru anul în curs, SUPAGL are alocat un buget de 1,5 milioane de lei pentru operaţiuni de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare (DDD). Pentru faza avio a fost închiriat un avion, iar la sol se va acţiona cu personal propriu care, în primă instanţă, va fi asistat de specialiştii unei firme din domeniu. Câteva dintre utilajele folosite zilele acestea au fost închiriate, urmând ca SUPAGL să îşi achiziţioneze propriile utilaje pentru cele minim trei operaţiuni de dezinsecţie care urmează să se mai deruleze în Brăila pe parcursul actualului sezon cald.

Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că va supraveghea personal felul cum vor acţiona la sol echipele SUPAGL.

Operaţiunea de dezinsecţie care începe astăzi era absolut necesară, în contextul în care vremea caldă din ultima perioadă a provocat apariţia masivă a căpuşelor în zonele verzi din Brăila. Astfel, odată cu revenirea naturii la viaţă, au apărut şi pericolele din iarbă. O simplă plimbare prin parcuri, păduri ori alte spaţii verzi nu s-a terminat prea bine pentru 50 de brăileni. În cursul lunii aprilie, aceştia au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, 35 sunt adulţi, mai exact 21 bărbaţi şi 14 femei, iar alţi 15 sunt copii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro