Circa 180 - 200 metri cubi de gunoaie, atât au cărat reprezentanţii Primăriei de pe terenul situat pe Str. Plevnei, la nr. 395. Terenul în cauză aparţine municipalităţii, însă a fost lăsat de izbelişte ani de zile, iar unii locatari din zonă se obişnuiseră să îşi arunce acolo deşeurile menajere. De fapt, nu doar deşeuri menajere au găsit cei de la Primărie. "Erau inclusiv saltele, vase de WC şi mult moloz. Nu îmi imaginez cum au putut să arunce molozul peste gard, la 7-8 metri distanţă de stradă", ne-a spus Dan Apostol, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală. Cert este că în lunga perioadă în care Primăria nu s-a mai interesat de soarta acelui teren, acolo se formase o adevărată groapă de gunoi, plină de şoboloani sau şerpi, iar vecinii erau exasperaţi atât de miros cât şi de lighioanele ce le invadau noaptea curţile, plecând din acel loc. Abia după ce situaţia a fost relatată de cotidianul nostru, ca urmare a unei sesizări primite din partea locatarilor afectaţi, autorităţile au decis să ia măsuri.
La ora actuală, terenul este eliberat de buruieni şi de gunoaie, iar gardul de la stradă a fost refăcut. Urmează ca Primăria să decidă ce va face cu terenul de pe Plevnei, pe care îl deţine de la începutul anilor 2000, atunci când a făcut un schimb de proprietăţi cu firma fostului prefect Mihai Manea.
Cazul de pe Str. Plevnei a determinat autorităţile locale să verifice starea tuturor terenurilor aflate în proprietatea Primăriei. Viceprimarul Doiniţa Ciocan se ocupă de inventarierea acestor terenuri. Aceasta ne-a declarat că a identificat, pe listele existente în arhiva Primăriei, 103 terenuri atestate ca făcând parte din domeniul privat al municipiului Brăila. "Toate vor fi verificate în teritoriu, iar cele care au nevoie de igienizare, vor fi igienizate. Ce destinaţie vor primi ulterior, se va stabili de către Consiliul Local Municipal. Eventualele concesionări se vor face prin licitaţie publică", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.