Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prezenta virusului H5N1 a fost confirmata in Ucraina

Rezulatele au confirmat prezenta virusului H5N1, transmisibil la om, pe mostrele prelevate din Crimea, in sudul Ucrainei, a anuntat, joi, Ministerul pentru Politici Agricole, informeaza AFP.
"Conform rezultatelor preliminarii, se pare ca este vorba despre acest virus", a afirmat un purtator de cuvint al institutiei, precizind ca Ministerul a primit datele de la un laborator rus unde fusesera efectuate analizele.
Aceleasi informatii fusesera anuntate anterior de catre un fost sef al serviciilor veterinare ucrainiene, Petro Verbitsky.
"Autoritatile ruse spun ca la prima vedere este vorba despre H5N1. Insa analizele continua, iar miine rezultatul va fi cunoscut in proportie de 100 la suta", a declarat el, conform agentiei Interfax-Ucraina.
Focarele de gripa aviara provenind din tulpina H5 au fost detectate saptamina trecuta la gainile si gistele domestice pentru prima data in Ucraina, in cinci sate din nord-estul peninsulei Crimeea. Aproape 30.000 de pasari au fost ucise de autoritati.
Pe de alta parte, uciderea masiva a pasarilor domestice a fost raportata, miercuri, in alte sase sate din Crimeea, insa nu se stie daca masura a fost luata din cauza gripei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii