Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preturile brazilor - dictate de Vincler si Buricea

Incercind sa monopolizeze piata brazilor, pentru a vinde la un pret cit mai ridicat si a scoate un profit gras, "nasul" care conduce din umbra gruparile interlope din Obor, Radu Negru, Viziru si Lacu Dulce a ordonat "locotenentilor" sai Vincler si Buricea sa elimine concurenta care "strica piata", in Concordia: ieri, liderul gruparii din Obor-Lacu Dulce a fost suprins de Politie gonind mai multi comercianti, iar simbata, Costica Buricea a fost "potcovit" cu dosar penal, fiindca s-a dus cu sabia in piata, sa dea o mina de ajutor lui Vincler.
Odata cu febra sarbatorilor de iarna, aghiotantii "nasului" au pus in cui baionetele si sabiile, lasind pe plan secund atacurile mafiote, pentru a vinde brazi in Concordia si Microhala si a face bani. Problemele au aparut in momentul in care negustorii veniti din alte judete au decis sa vinda brazii cit mai ieftin, pentru a scapa de marfa si a se intoarce repede pe la casele lor. Suparat ca mai multi vinzatori au scazut pretul pomilor de iarna si au dat planurile sefului sau peste cap, Mihai Vincler a calcat acceleratia "Peugeot"-ului personal si s-a dus glont in Piata Concordia, pentru a face ordine. Mai multi martori ne-au declarat ca Vincler s-a rastit la vinzatori, i-a amenintat ca-i zboara din piata si ca-i "aranjeaza" in stilu-i caracteristic, daca "intrusii" nu mentin pretul impus de el. Observat de politistii care patrulau prin piata, Vincler a fost luat la bani marunti de oamenii legii si, intrucit liderul gruparii din Obor continua sa ameninte in stinga si-n dreapta, agentii l-au "potcovit" cu o amenda de 2 milioane lei vechi, pentru tulburarea linistii publice. Imediat, Vincler si-a chemat avocatul si, in prezenta acestuia, a continuat sa-si coordoneze oamenii si sa supravegheze activitatea lor, ca un adevarat om de afaceri. Mai mult, pentru a demonstra ca este un cetatean onest, care coopereaza cu oamenii in uniforme, Vincler chiar l-a "turnat" la Politie pe un alt comerciant care avea brazi nemarcati, iar respectivul a fost sanctionat contraventional si i s-au confiscat coniferele de contrabanda.
Un alt membru al lumii interlope care a incercat sa se impuna in fata negustorilor din Concordia este Costica Buricea, tovaras de arme si de fapte cu liderul din Obor. Simbata dupa amiaza, "nasul" care ii dirijeaza din umbra pe Vincler si Buricea a incercat sa-i goneasca pe comercianti, dar acestia au refuzat sa se conformeze, si a chemat trupele de soc. Primii ajunsi la locul cu pricina au fost Vincler si nepotii lui. Nici acestia nu au reusit sa-i sperie pe vinzatorii de brazi, astfel ca au venit intariri din Radu Negru: Buricea si citiva aghiotanti ai sai. In timp ce Vincler statea deoparte, lasindu-l pe Buricea sa bage frica in comercianti, a aparut un echipaj de Politie, care l-a luat ca din oala pe liderul gruparii din Radu Negru. Precaut, Vincler s-a abtinut de la comentarii, insa Buricea a devenit violent si a facut un scandal monstru, iar agentii au chemat un echipaj de luptatori de la Detasamentul de Interventii Rapide, care l-au imobilizat si l-au perchezitionat. In autoturismul "Peugeot 407" al lui Buricea - identic cu cel al lui Vincler -, politistii au descoperit o sabie de jumatate de metru, motiv pentru care i-au intocmit dosar penal, pentru port ilegal de arma alba.
Referitor la actiunile de intimidare organizate de interlopi in Concordia, Simona Draghincescu, directorul Directiei Administratiei Pietelor si Tirgurilor, ne-a declarat: "Asemenea evenimente sint inacceptabile si, de aceea, am solicitat sprijinul Politiei Municipiului si Politiei Comunitare, pentru sporirea efectivelor in principalele piete, pe perioada sarbatorilor. De asemenea, zilnic, echipe formate din politisti si reprezentantii DAPT efectueaza actiuni, pentru depistarea si sanctionarea celor care comercializeaza ilegal produse pirotehnice de clasa II, iar pina acum au fost descoperite si amendate mai multe persoane."
Comanda Politiei Municipiului ne-a precizat ca, dupa incidentul de simbata, a suplimentat numarul de agenti in Piata Concordia, pentru prevenirea altercatiilor dintre comercianti si, mai mult, politisti in civil supravegheaza zonele aglomerate, pentru a-i inhata pe vinzatorii de pocnitori si pe sutii de buzunare.

De la atacuri mafiote, la terorizarea negustorilor

Este pentru prima data cind Vincler si Buricea - cunoscuti pentru numeroasele atacuri comise in ultima perioada impotriva mai multor grupari mafiote, pentru a le ocupa teritoriile - se aliaza impotriva unor persoane care n-au legaturi cu lumea interlopa, apelind, insa, la metode de intimidare specifice. In septembrie, dupa ce liderii clanurilor din Radu Negru, Obor si Lacu Dulce au pactizat, au descins cu 5 masini intr-o benzinarie de pe Calea Calarasilor si au incercat sa-i "aranjeze" pe doi membri ai gruparii "Catali". Victimele atacului mafiot - care a fost imortalizat de camerele de supraveghere ale benzinariei - au declarat la Politie ca au scapat cu viata dind bir cu fugitii: "Au intrat in benzinarie 5 masini: Costel Buricea, cu un «Volkswagen», Mihai Vincler, cu un «Peugeot» albastru, Stanel Corbu, cu un «Matiz» rosu, Leonard poreclit «Maimuta», cu o «Dacie» alba si un taxi. Ne-au inconjurat si din ele au coborit vreo 20 de insi. Erau inarmati cu cutite si sabii, am vazut cum ieseau virfurile armelor prin sacosele in care erau impaturite. Nu era loc de intors, n-aveam nici o sansa sa scapam cu viata de acolo. Am fugit, am sarit niste garduri si ne-am ascuns in
curtea cuiva. Am sunat la Politie si la scurt timp au venit «cagulatii»
de la DPIR."
Reamintim ca, potrivit Politiei, impotriva fratilor Costica si Ghita Buricea s-a inceput urmarirea penala, pentru ca l-ar fi taiat cu sabiile si l-ar fi tilharit pe un anume Cristinel C., in comuna Gemenele. Alti 8 membri ai gruparii din Radu Negru au intrat in vizorul Politiei si Parchetului: 6 insi pentru ultraj contra bunelor moravuri, unul pentru tilharie si un altul, pentru ca a comis un accident rutier, in Bariera Calarasilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii