Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pretul gazelor ramine neschimbat pina la finele anului

Pretul gazelor naturale va ramine neschimbat pina la finele anului, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), care a precizat ca pretul productiei interne se va mentine la nivelul de 330 de lei noi/1000 de metri cubi. Astfel, potrivit tarifelor in vigoare la acest moment, populatia cu un consum de pina la 2.400 mc pe an va plati in continuare un pret de 843,43 lei/1.000 mc in cazul clientilor "Distrigaz Sud" si de 842,99 lei/1.000 mc pentru abonatii "E.ON Gaz Romania", cu mentiunea ca preturile nu includ TVA.
Potrivit explicatiilor date de ANRGN intr-un comunicat de presa in acest sens, mentinerea pretului final la consumatori a rezultat si din evolutia favorabila a cursului de schimb, dar si din scaderea costurilor medii pentru transportul gazelor naturale prin Sistemul National de Transport, care compenseaza cresterea pretului gazelor din import pentru ultimul trimestru al anului in curs.
Reamintim ca cea mai recenta majorare a preturilor gazelor naturale catre populatie a avut loc la jumatatea acestui an, mai precis la data de 1 iulie 2006, scumpirea fiind, in medie, de 1,54%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii