Conform sursei citate, in cadrul intilnirii, presedintele a prezentat concluziile Consiliului European desfasurat la Bruxelles in perioada 15-16 octombrie, pe tema deciziilor politice pentru intarirea sistemului financiar european.
"Totodata, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evolutiile recente ale sistemului bancar, evidentiindu-se soliditatea sectorului bancar din Romania. Pentru limitarea efectelor situatiei financiare internationale asupra economiei romanesti, seful statului a accentuat nevoia unui parteneriat intre stat, sectorul bancar si Banca Nationala", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
Presedintele a subliniat importanta cresterii responsabilizarii conducatorilor institutiilor financiare si mentinerea unei atitudini prudente in vederea protejarii resurselor financiare ale companiilor si populatiei, mentioneaza sursa citata.
Presedintele Traian Basescu a participat, vineri, la sediul BNR, la o intilnire cu guvernatorul Mugur Isarescu, cu membrii Consiliului de Administratie al bancii centrale si presedintii bancilor comerciale care activeaza in Romania. Intilnirea a durat aproximativ doua ore.
Intilnirea a avut loc la initiativa sefului statului.
Conform BNR, presedintele Traian Basescu a invitat banca centrala si institutiile comerciale de credit sa stabileasca un parteneriat cu Guvernul cu scopul limitarii potentialelor efecte ale crizei economice mondiale asupra Romaniei si pentru indeplinirea obiectivului privind trecerea la moneda unica europeana.
"Presedintele a invitat comunitatea bancara din Romania si Banca Nationala a Romaniei la realizarea unui parteneriat cu Guvernul in vederea limitarii potentialelor efecte ale crizei economice mondiale asupra Romaniei si pentru asigurarea indeplinirii obiectivului de trecere la moneda unica europeana", se arata intr-un comunicat al bancii centrale.
Totodata, Basescu a reiterat ca recesiunea care se profileaza in economia mondiala, si in special eventualele fenomene de criza economica din tarile membre ale Uniunii Europene, pot afecta in mod direct Romania in lipsa unor politici economice prudente.
El a subliniat, de asemenea, importanta cresterii responsabilizarii conducatorilor institutiilor financiare si mentinerea unei atitudini prudente in vederea protejarii resurselor financiare ale companiilor si populatiei.