"Vrem sa facem un regulament, un sistem de lucru"
Stancu a explicat ca nimeni dintre autoritatile brailene nu are pretentia sa se darime blocurile ridicate acolo fara autorizatie - desi legea asa spune -, si se recunoaste orice investitie facuta in zona de galateni. Toata problema este ca si ei sa recunoasca oficial faptul ca impozitele si taxele trebuie platite la Braila, si ca nu-si pot da singuri autorizatii de constructie, pe un teren care este in alt judet: "Noi recunoastem orice investitie care s-a facut pe mia de hectare, dar sa nu confundam cine da autorizatiile acolo, unde se platesc taxe si impozite. Pentru ca daca CJ ar avea 1.000 ha in municipiul Galati, credeti ca m-ar lasa CLM Galati sa-mi dau eu autorizatie de constructie, pe teritoriul orasului vecin? Sau sa nu platesc taxe si impozite la Galati? N-ar fi legal. Din discutiile pe care le-am avut cu domnul prefect Capra, de la Galati, ne-am inteles ca tot ce inseamna autorizatii, taxe si impozite pe jurisdictia Brailei, merg la Braila. Aici mai ramine de discutat proprietatea, asta este batalia mea, pentru ca eu nu sint de acord cu proprietatea care s-a dat Galatiului. Eu stiu ca toate lucrarile sint finantate de Galati, dar greseala lor este ca nu au luat autorizatia de constructie de la Braila. Ca hotarirea de Guvern s-a dat cum s-a dat, asta nu este vina mea, sau a celor care sintem acum pe functii, si poate nici a celor de la Galati, care sint acum. Important este ca toti trebuie sa inteleaga ca trebuie rezolvam fundatia, si apoi sa discutam despre constructiile acestea. Eu i-am spus domnului Nica urmatoarele: "domnule, eu sint de acord cu tine, numai da-mi si mie din zona Vinatori 1.000 ha, si zau daca ma mai auzi spunind ceva. Tu imi dai autorizatii acolo, eu iti dau la Braila!" Mi-a spus ca nu poate asa ceva. Asta e! Oricum, domnul Nica nu a participat la nici o discutie pina acum, au participat altii, prefect, primar de Galati, parlamentari galateni".
Presedintele CJ leaga in mod direct rezolvarea acestei probleme de demersurile pentru unirea eforturilor brailenilor si galatenilor, in fructificarea in beneficiu comun a zonei dintre cele doua orase si, in plan mai indepartat, de unirea propriu-zisa a municipiilor in cauza:
"Noi trebuie sa facem intre Braila si Galati un protocol, vrem sa facem un regulament, un sistem de lucru, dar nu pe oameni, ci pe functii, deci sa semneze presedinte de CJ Braila si Galati, primar de Braila si Galati, etc. Si vrem sa facem un executiv al zonei Braila-Galati, ca nu poti sa te ocupi asa usor de 5.000 ha, acolo trebuie facuta o administratie, care sa se ocupe exclusiv de aceasta zona. Aceasta administratie de zona, in viziunea mea, va functiona pina la unirea celor doua orase".