Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat de acord, in principiu, cu ideea de a incerca un astfel de demers, anuntind ca el sprijina orice tine de partea de cultura locala: "In general, sint de acord cu domnul Datcu ca muzeul are o anumita expertiza si ca putem sa abordam subiectul asta cu institut de cercetare in judetul Braila, iar noi, Consiliul Judetean, sintem dispusi sa facem tot ceea ce trebuie, pe directie de finantare. Va amintesc ca prin efortul CJ si cu aprobarea consilierilor, reabilitarea lotului I din centrul istoric a inceput si este finantat integral de CJ. Au inceput lucrarile de reabilitare, deocamdata la Casa Memoriala “Panait Istrati” si la Casa Colectiilor de Arta, urmind sa se inceapa la Muzeul Braila, corpurile B si C. O sa reabilitam si Muzeul de Etnografie si vom vedea de destinatie ii dam. Avem ginduri mari si cu Muzeul de Stiintele Naturii. Am vorbit cu domnul primar, vreau sa facem o minigradina botanica, cu un acvariu cam cum este la Galati sau Constanta si sa se poata plimba oamenii, pentru a se relaxa".
Stancu n-a pierdut insa ocazia sa-si exprime o mare nemultumire legata de activitatea directorului muzeului - faptul ca acesta, in calitate de membru in diferite comisii la nivel national, lipseste mult din Braila, de unde isi ia, de fapt, salariul: "Vreau sa va atrag atentia, domnule Candea, v-am tot spus si nu vreti sa ma credeti, ca dvs. sinteti platit de judetul Braila, institutia dvs. primeste bani integral de la judet si prioritatea in tratamentul arheologic si ce mai faceti dvs. trebuie sa o aveti la Braila. De fapt, dvs. si o parte dintre colegii dvs. aveti santiere prin toata tara asta, pe la Turnu Severin, la Tulcea si unde mai aveti santiere. Ce treaba avem noi cu Turnu Severin? Dumneavoastra salariile le luati de la Braila si, daca ma uit in zona de surse proprii, este destul de saraca. Eu cred ca de cind sint presedinte, ati primit tratamentul corect. Eu vin insa din zona privata si judec lucrurile mult mai aspru decit le judeca altii. Va rog sa aiba Braila un tratament special, in ce priveste activitatea dvs!".
"De citeva zile, prin ordinul ministrului Cercetarii, am fost numit membru in comisia UNESCO pentru Romania"
Directorul Ionel Candea a explicat ca, de fapt, e vorba despre o neintelegere referitor la activitatea sa ca membru in diferite comisii nationale si timpul pe care l-ar aloca acestora. Mai concret, Candea a precizat, spre exemplu, ca nu mai face parte de doi ani din Comisia Monumentelor Regionala nr. 2 Constanta si a apreciat ca "penibil" faptul ca inca este perceput de autoritati ca fiind membru al acestei comisii si ca i se cere socoteala pentru acest lucru: "Sint presedintele Comisiei Nationale de Muzee si Colectii si in aceasta calitate sint cel care, impreuna cu experti din intreaga tara am acreditat pina acum citeva muzee. Aceasta acreditare este prima treapta in situarea, ulterior, la clasificare, ca rang. Eu o spun deschis: doresc ca Muzeul Brailei sa fie unul cel putin regional, pentru ca national nu mai putem ajunge. In aceasta calitate, tocmai pe baza expertizei mele, a colegului Sirbu si a colegului Pandrea - sintem trei experti arheologi. Galatiul nu are nici unul, ca sa va dau un exemplu, pentru comparatie - avem nu numai dreptul, dar si obligatia de a acoperi stiintific, prin raspunderea de santier, santiere de interes national si european. Eu la Turnu Magurele - nu la Turnu Severin - ma duc o data pe an, o luna, in interes stiintific. Ca s-ar putea sa ma gasiti acolo, este posibil sau ca s-ar putea sa ma gasiti la o sedinta a Comisiei Nationale, si asta este posibil. Vreau sa va spun ca semnatura mea se gaseste pe toate hotaririle Comisiei prin care s-au clasificat, de exemplu, bratarile dacice sau vioara Stradivarius. De asemenea, vreau sa va spun ca de citeva zile, prin ordinul ministrului Cercetarii, am fost numit membru in comisia UNESCO pentru Romania. Sa-mi spuneti mie un alt brailean care vreodata a fost membru al comisiei UNESCO! Deci, sint obligat sa ma apar in felul acesta, spunind ca este o activitate sigur, platita la Braila, as zice, “din pacate platita numai la Braila”, deoarece pentru tot ce fac acolo nu sint platit mare lucru. O sedinta la comisie la Bucuresti stiti cu cit a fost platita? Cu 30 de lei. Nu ma duc pentru cistig, in nici un caz!".
De asemenea, Candea a precizat ca deplasarile sale la Bucuresti trebuie sa fie platite de catre Ministerul Culturii si din punctul sau de vedere, nu greseste absolut cu nimic fata de Braila si este dedicat institutiei pe care o reprezinta.