Mergi la conţinutul principal

Presedintele CJ a condus CLM Braila cu mina de fier

Locuitorii din cartierul Vidin erau gata - gata sa ramina fara magazinul "Plus Discount", care ar urma sa se construiasca in zona, datorita unei sedinte cu peripetii a CLM. Astfel, in cadrul sedintei ordinare a consiliului, s-a discutat si proiectul de hotarire privind trecerea din domeniul public, in domeniul privat al municipiului Braila si concesionarea prin incredintare directa a terenului in suprafata de 705 mp, situat in Braila, str. Galati, nr. 346, societatii comerciale "Plus Discount Romania" S.C.S. Bucuresti. Proiectul are in vedere realizarea unui supermagazin, si a unei parcari aferente. In acest context, consilierii PD au atras atentia ca, in urma masuratorilor efectuate in zona, dupa planurile anexate la mapa, chiar de catre consilierul Mihaela Picu, parcarea care ar urma sa se construiasca s-ar intinde pina in strada si va ocupa si drumul de acces catre Liceul "Progresul". Aceasta a tinut de asemenea sa precizeze ca grupul consilierilor PD nu poate fi de acord ca trotuarul sa dispara complet sau sa fie concesionat, deoarece, conform legii, un asemenea lucru nu e posibil: "Spatiul acela nu apartine domeniului public deoarece e trotuar. Nu putem sa-l aprobam. Conform legii, trotuarele nu pot fi concesionate". In replica, consilierul PNL, Vasile Varga a tinut sa ii explice colegei de consiliu ca se inseala, si ca masuratorile au fost facute de experti topografi, cu aparatura moderna, deci nu poate fi vorba de vreo greseala: "Eu nu cred ca ar trebui sa ne opunem, deoarece planurile sint facute de experti. Nu exista deci impedimente sa le dam terenul. Ar trebui sa ne bucure ca vine cineva in oras si tocmai in zona aia, care e vai de mama ei...Cei de la "Plus" au fost singurii care au venit acolo". In cele din urma, la solicitarea consilierului PNL Petrica Popa, arhitectul sef al municipiului, Marcel Marinescu a explicat celor prezenti ca in nici un caz trotuarul nu va disparea, ba dimpotriva, va fi latit si reabilitat, si va fi si asigurat accesul copiilor la liceu: "Din punct de vedere urbanistic, noua cladire va avea acelasi regim de inaltime si va fi foarte echilibrata. Intrarile nu se vor face direct din strada, trotuarul se va lati, ba mai mult, vom muta statia de autobuz in fata magazinului veterinar, iar accesul se va face prin lateral, pe aleea care duce la fabrica de confectii. Asadar, nu exista nici un fel de nereguli sau probleme".

Proiectul - salvat de interventia in forta a presedintelui CJ

Cu toate acestea, explicatiile oferite de arhitect nu i-au satisfacut pe consilieri, democratii votind impotriva, consilierii PRM abtinindu-se, impreuna cu presedintele de sedinta, consilierul liberal Giana Patrascu, proiectul primind astfel un vot nefavorabil. Situatia fost salvata la modul brutal, dar eficient, de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, care, imediat ce a aflat rezultatul votului din CLM, referitor la "Plus Discount", firma cu care in urma cu numai citeva saptamini CJ semnase deja contractul, a venit in forta sa indrepte lucrurile. Astfel, dupa 10 minute de negocieri purtate pe holurile Palatului Administrativ, in una dintre pauzele sedintei de CLM, atit cu consilieri cit si cu primarul Constantin Cibu, presedintele CJ a reusit sa ii convinga pe acestia sa organizeze o sedinta de indata, imediat dupa sedinta ordinara a consiliului care tocmai avea loc. Mai mult, Stancu a decis sa asiste la sedinta CLM, pentru a fi sigur ca, de aceasta data, voturile vor fi date asa cum trebuie. Si astfel, dupa citeva ore chinuitoare de sedinta, impotriva dorintei consilierilor PD care solicitasera aminarea discutiei pentru luni, s-a decis organizarea unei sedinte de indata, la 10 minute dupa finalizarea sedintei ordinare. De aceasta data, sub supravegherea atenta a presedintelui CJ, cei 19 consilieri municipali care s-au intors in sala, deoarece cei ai PD, in afara de Ionel Mihalache, au refuzat sa mai voteze, au aprobat proiectul de hotarire mult dezbatut. Si uite asa, in 20 de minute, presedintele CJ i-a "aliniat" pe consilierii municipali, si a obtinut aprobarea unui proiect de hotarire, care este benefic pentru comunitate pina la proba contrarie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro