Mergi la conţinutul principal

Presedintele AVAS in vizita la "Laminorul"

In cursul zilei de astazi, Razvan Orasanu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este asteptat la SC "Laminorul" SA Braila pentru finalizarea privatizarii acestei unitati. Asta in contextul in care in cursul saptaminii trecute autoritatea a semnat contractul de privatizare a societatii brailene, noul actionar majoritar fiind SC "Donau Commodities". Cu privire la vizita oficialului guvernamental, liderul organizatiei reprezentative din cadrul SC "Laminorul" a subliniat importanta acestui eveniment precum si implicarea lui Orasanu in finalizarea ca o privatizare de succes a procesului privind vinzarea pachetului majoritar de actiuni la unitatea braileana. "Ne onoreaza vizita presedintelui AVAS intrucit este o dovada a interesului manifestat in ultima perioada fata de societatea noastra in sensul reusitei privatizarii. Cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului am avut o colaborare deschisa la fel ca si linia de dialog direct cu presedintele acestei autoritati", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca.
Reamintim ca, recent, AVAS a finalizat procedurile de vinzare a pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul" prin semnarea contractului de privatizare a unitatii. Tranzactia incheiata cu "Donau Commodities" este de peste 17,5 milioane euro, din care: 221.374 euro reprezinta pretul pachetului de actiuni, 10 milioane euro asumate cu titlu de investitii de dezvoltare, 6,5 milioane euro capital de lucru si 785.624 euro investitii de mediu. Tot prin contractul de privatizare, "Donau Commodities" s-a obligat sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, cei circa 550 de salariati si s-a angajat sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, In cuantum de 95 miliarde ROL, In conformitate cu decizia Consiliului Concurentei care a calificat ca ilegal acest ajutor de stat si a dispus recuperarea lui de catre Autoritate.
Important de mentionat este ca "Donau Commodities" este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic SC "Donau Commodities Handels GMBH", persoana juridica austriaca specializata In comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro