Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preotul prins ca mergea la curve a fost caterisit

Hotarita sa stirpeasca raul de la radacina si sa faca ordine in propria ograda, Episcopia Dunarii de Jos Galati, prin Consistoriul Bisericesc, a decis, miercurea trecuta, caterisirea preotului brailean Iulian Stroiu, de la parohia Latinu, cazut in pacatul preacurviei. Este cea mai dura masura luata vreodata impotriva unui slujitor al Altarului. "Intruniti de urgenta miercuri, 1 februarie 2005, la Centrul Eparhial din Galati, membrii Consistoriului Bisericesc - al carui presedinte este parintele econom-stavrofor Ionel Popa, parohul bisericii "Sf. Mina" din Braila - au decis in unanimitate caterisirea preotului Iulian Stroiu si oprirea acestuia de la slujire. Pina acum, s-au mai aplicat pedepse preotilor care au gresit, acestia fiind depusi din treapta sau suspendati pentru o perioada de timp, dar caterisiri nu au mai fost", ne-a marturisit parintele protopop Gheorghe Marinescu, conducatorul Protoieriei Braila, contactat in cursul zilei de ieri. In opinia clericilor, fapta preotului cazut in viciul preacurviei este cu atit mai grava, cu cit a facut subiectul unui scandal de presa, aducind totodata o pata de rusine pe obrazul Bisericii. De aceea, trebuia dat un exemplu. Ex-preotul caterisit are un copil de doar doua luni, pe care-l botezase cu citeva zile inainte de a fi prins ca merge la prostituate.
Consistoriul Bisericesc - organism cu putere de decizie, ce vegheaza la respectarea Canoanelor si a Regulamentelor bisericesti - este alcatuit din preoti cu experienta, cinstiti, unii dintre acestia cu studii juridice. El are in componenta un presedinte, doi membri, un acuzator (inspector eparhial) si un aparator din oficiu. Preotul, diaconul sau calugarul cazut in pacate grele sau care a incalcat canoanele bisericesti este adus la judecata si, in functie de gravitatea faptei, este pedepsit, pedeapsa mergind pana la excluderea din Biserica. Alteori, preotul pacatos este trimis o luna-doua la minastire, pentru o perioada de penitenta. Ex-preotului Iulian Stroiu, colegii din Consistoriu nu i-au mai dat nici o sansa de indreptare, asa de grava a fost fapta sa. Culmea, acuzatul nu si-a recunoscut vinovatia nici "in al 12-lea ceas". "Sustine ca doar l-a insotit pe prietenul sau, conducind masina, dar ca nu a preacurvit", a spus, in acest sens, parintele protopop Marinescu.
Reamintim ca ex-parintele Stroiu a fost prins "cu sutana-n vine" intimplator, de reporterii de la "Obiectiv" si judiciaristii de la Politia Municipiului care-l supravegheau pe proxenetul Marius Ionita, poreclit "Pacala". Astfel, pe 16 ianuarie, in jurul orei 22.00, in timp ce jurnalistii si politistii stateau la pinda in apropierea casei "pestelui", la "Pacala" au sosit doi clienti, cu "Dacia" nr. GL-22-PIU. Una dintre prostituate a urcat cu barbatii, iar masina a demarat spre Calea Galati. La intersectia strazii Scolilor cu bulevardul Independentei, cei trei aflati in masina nr. GL-22-PIU au fost ajunsi din urma de un echipaj de la Siguranta Publica si trasi pe dreapta, pentru un control "de rutina", in urma caruia politistii au identificat persoanele. In momentul in care au solicitat documentele soferului si l-au intrebat pe acesta ce are de gind cu pustoaica, oamenii in uniforme au avut parte de o surpriza de proportii: pofticiosul de trufandale era preot. "Mergem si noi sa dam o "clanta"!", s-a spovedit parintele Iulian Stroiu. Politistii au stabilit ca tovarasul de nebunii al preotului este un anume Mihai X., iar fata platita sa-i satisfaca pe acestia este Corina P., de doar 15 ani si jumatate.
Dupa arestarea spectaculoasa a lui "Pacala", in urma unui flagrant organizat de reporterii de la "Obiectiv" si judiciaristii de la Politia Municipiului, minora a declarat ca preotul si prietenul acestuia, care achitasera proxenetului 150 RON, au dus-o la motelul "Viky" si au facut sex cu ea pina la 4.00 dimineata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii