Mergi la conţinutul principal

Preoţii brăileni au ajutat cu hrană şi îmbrăcăminte persoanele fără adăpost

• ei au oferit pachete cu alimente, ceai cald, pături, pilote şi perne  celor 152 de persoane  fără adăpost aflate în grija Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgenţă din municipiul Brăila • acţiuni similare au avut loc şi la Galaţi

 

În această perioadă în care condiţiile meteorologice de viscol şi ninsoare abudentă au afectat mai multe zone din ţară, între care şi judeţele Galaţi şi Brăila, urmând îndemnul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos au fost demarate mai multe acţiuni social – filantropice îndreptate către persoanele aflate în dificultate.

Conform unui comunicat de presă emis de Eparhie, în data 11 ianuarie 2017,  prin implicarea preoţilor din cadrul Protoieriei Brăila şi a personalului de la Cantina Socială  Sfântul Cuvios Casian” din municipiu au fost oferite pachete cu alimente, ceai cald, pături, pilote şi perne celor 152 de persoane fără adăpost aflate în grija Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgenţă din municipiul Brăila.

«Totodată, părintele  Mircea Băncilă, protoiereu de Brăila, şi o parte dintre preoţii implicaţi, împreună cu dna Nicoleta Oancea, director executiv în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială – Brăila au interacţionat cu persoanele încercate de greutăţile vieţii, dând dovadă  de solidaritate, întărindu-i în credinţă şi încurajându-i în suferinţele lor», se precizează în comunicat.

Această iniţiativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a precizat Nicoleta Oancea, «ne ajută foarte mult, având în vedere că în acest centru, în perioada sezonului  rece, se adăpostesc 152 de persoane dintre care 92 sunt provenite  de pe stradă, iar celelalte au venit aici din sistemul de protecţie a copilului. Totodată, încurajăm şi comunitatea brăileană să vină către noi, pentru că avem nevoie  atât de articole de îmbrăcăminte, cât şi de obiecte de igienă personală».

În perioada următoare, pe baza unui grafic comun al Protoieriei Brăila şi Direcţiei de Asistenţă Socială – Brăila, «persoanele aflate în evidenţa Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgenţă vor beneficia zilnic de hrană caldă, ceai, articole de îmbrăcăminte, dar şi prosoape  şi detergenţi», a subliniat pr. Mircea Băncilă, protoiereu de Brăila.

Manifestări similare au avut loc şi în municipiul Galaţi, atât la Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost şi la celelalte centre sociale, cât şi la persoanele aflate în dificultate, la domiciliile lor.

Toţi beneficiarii au mulţumit pentru darurile primite şi s-au arătat încântaţi de faptul că semenii lor se gândesc la nevoile şi încercările prin care trec.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro