"Omul cu o chitara" al celei de-a doua editii a Festivalului National de Muzica Folk de la Braila este Didina Curea, din Otelu Rosu, judetul Caras-Severin. Ea a reusit sa se situeze pe primul loc cistigind mult rivnitul premiu de 7.000 lei si, in plus, onoarea ca la editia urmatoare sa sustina un recital in cadrul spectacolului de gala. Interpreta Didina Curea se numara printre tinerii artisti care au o carte de vizita impresionanta, avind inscrise in palmares Premiul I la Festivalul "Poarta Sarutului" 2006, de la Tirgu Jiu, si Locul II, anul acesta, la "Corona Folk Festival" de la Brasov. Ea se poate lauda si cu un numar de spectacole sustinute alaturi de nume mari ale folkului romanesc, cum sint Vasile Seicaru, Tatiana Stepa si Maria Gheorghiu. Didina Curea si-a primit premiul, chiar din mina presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Celelalte premii au fost cistigate de: Premiul II - grupul "Tandem" din Iasi, Premiul III - Nicu Zotta, din Buzau. Ambele au fost inminate de directorul festivalului, Maria Puscaciu. Grupul iesean format din Walter Ghicolescu si Narcis Adrian Gradinaru a facut impresie buna pe scena, in timpul pieselor fiind sustinuti cu aplauze de publicul brailean. Cele trei mentiuni, in valoare de 1.000 lei fiecare, au fost obtinute de grupul vocal-instrumental "Carpe diem" din Braila, Adrian Bezna, din Piatra Neamt, si grupul "Folkistii cu trabant" din Braila. Dupa ce si-au primit premiul, cei patru folkisti braileni, mai in gluma, mai in serios, au spus ca nu vor imparti premiul, ci isi vor cumpara un trabant cu care sa poata merge pe la cit mai multe festivaluri din tara. Ceilalti concurenti au primit din partea organizatorilor o diploma si un mp 3 player. Si cum nu exista competitie fara nemultumiti, in timp ce unii participanti au plecat resemnati de rezultatul obtinut, Tatiana si Marius Ojog, din Calarasi, cunoscuti in concurs sub numele de "Fox Studis", au contestat vehement criteriile pe baza carora s-au acordat premiile. Cei doi au fost nemultumiti ca juriul nu a apreciat elementele de noutate cu care ei au venit in concurs.
Ultima seara de festival a continuat cu alte trei recitaluri care au tinut in priza publicul brailean pina la ore tirzii. Conform traditiei festivalului, primul recital al serii de gala a fost sustinut de laureatul editiei precedente, Silvan Stincel, din Alba Iulia. Solistul a prezentat publicului atit piese vocal-instrumentale, cit si compozitii exclusiv instrumentale, intr-o imbinare de elemente flamenco, chitara clasica, jazz, folk etc. Piesele sale, compozitii proprii, se vor regasi pe albumul sau de debut, intitulat "Fumul de tigara". Silvan Stancel a captat atentia salii si a primit aplauze la finalul fiecarei lucrari muzicale.
Au urmat, apoi, recitalul unui alt artist consacrat: Daniel Iancu, care a intretinut buna dispozitie si a cintat impreuna cu publicul. O secventa din recital a fost dedicata folkului conjugal, moment in care si-a facut aparitia Mariana Butnaru, cintareata pe care artistul a supranumit-o "nevasta sa scenica". Imediat dupa aceea a intrat in forta Mircea Baniciu, alaturi de Vladi Cnejevici. Cei doi grei ai muzicii romanesti de calitate au bucurat sufletele spectatorilor cu citeva dintre cele mai mari succese de-ale lor. Au fost ascultate cu aceeasi placere piese precum "Hei, tramvai", "Mica tiganiada", "Andri Popa", "Canarul", si altele. In felul acesta s-a incheiat si cea de-a doua editie a Festivalului "Omul cu o chitara".