Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premii pentru literatura in cadrul Zilelor Scolii "Ion Creanga"

Manifestarile dedicate Zilelor Scolii "Ion Creanga" au debutat, joi seara, in sala de spectacole a Scolii "Spiru Haret", cu un spectacol de muzica si poezie. Cu aceasta ocazie, s-au acordat si premiile pentru concursul interjudetean de creatie literara "Hai, despre copilarie sa vorbim!", editia a II-a, adresat elevilor din invatamintul primar si gimnazial. La concurs au participat peste 200 de elevi din 17 judete si trei sectoare ale capitalei, care au inscris in competitie nu mai putin de 450 de lucrari de proza si poezie. Festivitatea de premiere a fost condusa de organizatorii concursului: prof. Angela Olaru, inv. Mariana Simion si directorul scolii, prof. Victor Buzea, care au inminat, pe rind, premiile si diplomele. In calitate de presedinte al juriului a fost inspectorul de specialitate, profesor Ana Maria Zlavog.
La sectiunea poezie, Premiul I pentru ciclul primar a fost obtinut de doua eleve: Daniela Poteca, clasa a IV-a C, Scoala "Mihai Viteazu" Braila si Teodora Alexandra Gogu, clasa a IV-a B la Scoala "Ion Creanga" Braila, care a obtinut acelasi premiu si la sectiunea proza. Marele premiu i-a revenit elevei Ioana Dumitrascu, clasa a IV-a A, Scoala "Andrei Muresanu" din Ploiesti. La ciclul gimnazial, Premiul I la sectiunea poezie a fost adjudecat de eleva Roxana Andreea Popescu, clasa a VIII-a A de la Scoala "Ion Creanga", iar cea mai buna lucrare la sectiunea proza a apartinut elevei Ioana Budai, clasa a VIII-a A, de la Scoala nr. 2 Tg. Mures, judetul Mures. Alte zeci de elevi au primit premii II, III si mentiuni.
Pentru invatamintul gimnazial, la sectiunea proza, s-au acordat si citeva premii speciale, astfel: Premiul Special pentru cel mai frumos mesaj umanitar "Toti sintem copiii acestui pamint", oferit de scoala organizatoare - Cezara- Sorana Clocotan, de la Scoala nr.2 Tg. Mures, Premiul Special pentru originalitatea discursului narativ oferit de ISJ Braila - Flavia Cristiana Lungu, clasa a VII a E Scoala "Ion Creanga", Braila si Premiul Special Editura "Istros" oferit de Muzeul de Istorie Braila - Oana Ciofica, din Rimnicu Vilcea. Premiul Special "Forumul ecologistilor din Romania" oferit de ing. Dan Paun a fost oferit elevei Diana Toma, clasa a VII-a B, Scoala nr. 38 "Grigore Moisil" din Galati.
Marele premiu la sectiunea proza i-a revenit elevei Madalina Nistor, clasa a VII-a A, Scoala "Al. I. Cuza" Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii