Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premii de pina la 98.200 lei pentru gimnastele medaliate la CE de la Volos

Gimnastele senioare si junioare medaliate la Campionatul European de la Volos vor fi recompensate de catre Agentia Nationala pentru Sport, cu premii totale de cel mult 98.200 de lei, conform legislatiei in vigoare.
Cele mai mari premii le vor incasa Catalina Ponor si Sandra Izbasa, care au devenit campioane europene si medaliate cu bronz in finalele pe aparate si au cucerit medalia de argint cu echipa Romaniei. Conform reglementarilor in vigoare, titlul european va fi recompensat cu cite 10.000 de lei, argintul pe echipe cu cite 6.000 de lei, iar medalia de bronz, cu cite 4.000 de lei. Astfel, atit Ponor, cit si Izbasa vor primi cite 20.000 de lei. Tot la senioare, Steliana Nistor va primi 7.500 de lei (din care 6.000 de lei pentru argintul cu echipa si 1.500 de lei pentru locul sase obtinut in finala la paralele), in timp ce Floarea Leonida si Alina Stanculescu vor fi premiate cu cite 6.000 de lei, pentru medaliile de argint obtinute cu echipa Romaniei.
La junioare, cel mai mare premiu ii va reveni Aluissei Lacusteanu, care a adunat trei medalii: aur la sol (3.000 de lei), argint cu echipa (2.000 de lei) si bronz la birna (1.500 de lei). Astfel, Lacusteanu va fi recompensata, in total, cu suma de 6.500 de lei. Celelalte componente ale echipei de junioare vor primi urmatoarele premii: Andreea Grigore - 5.500 de lei (argint la sol, argint cu echipa si bronz la birna), Cerasela Patrascu - 2.700 de lei (argint cu echipa si locul cinci la sarituri), iar Alexandra Ghita si Madalina Gutu, fiecare cu cite 2.000 de lei (argint cu echipa).
Totalul premiilor pentru gimnastele senioare si junioare este de 78.200 de lei, pentru cele zece medalii cistigate la Campionatul European de la Volos. In mod exceptional, presedintele ANS poate aproba, pentru cistigarea titlului european de senioare la probe olimpice, suplimentarea cu pina la suta la suta a premiului. Presedintele ANS, Florian Gheorghe, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca o decizie in privinta dublarii premiilor pentru medaliile de aur se va lua doar dupa revenirea conducerii FR Gimnastica de la Volos. "Dupa incheierea CE masculine, care au loc tot la Volos, vom discuta cu conducerea FR Gimnastica, iar apoi vom comunica decizia luata. Dublarea premiilor pentru o medalie de aur europeana inseamna incurajarea unui sportiv, recunoasterea meritelor lui sau un ramas-bun. Federatia are o strategie, iar eu ma voi consulta inainte de a lua decizia", a afirmat presedintele ANS.
In cazul in care ANS va dubla premiile pentru medaliile de aur, Ponor si Izbasa vor primi cite 30.000 de lei, iar premiile totale pentru gimnaste vor fi de 98.200 de lei.
Palmaresul Romaniei la CE de gimnastica de la Volos numara cinci medalii la senioare: doua de aur (Catalina Ponor - birna si Sandra Izbasa - sol), una de argint (in concursul pe echipe) si doua de bronz (Sandra Izbasa - birna si Catalina Ponor - sol). La junioare, Romania a obtinut o medalie de aur (Aluissa Lacusteanu - sol), trei de argint (in concursul pe echipe, Andreea Grigore - birna si sol) si una de bronz (Aluissa Lacusteanu - birna).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii