Mergi la conţinutul principal

Premii de mii de euro. Cei mai îndrăgiți soliști la „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

• este vorba de Sava Negrean Brudașcu, Gheorghe Turda, Mioara Velicu și Maria Dragomiroiu, precum și naistul brăilean Cristian Ciaușu, câștigătorul „Românii au talent” • evenimentul va avea loc în perioada 23 - 25 iulie a.c. pe Esplanada Dunării • acompaniază orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros • festivalul este însoțit de premii în valoare de 9.500 de euro

 

Consiliul Județean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria Municipiului Brăila organizează cea de a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care va reuni ansambluri, concurenți și artiști de primă mână, din țară și din străinătate. Evenimentul va avea loc în zilele de 23, 24 și 25 iulie a.c., pe scena de pe Esplanda Dunării și va fi „o incursiune în folclorul autentic național și internațional, un regal folcloric cu ansambluri, concurenți și artiști de renume, din țară și străinătate”, precizează organizatorii festivaluilui. Pe scena de pe Esplanadă vor evolua, alături de concurenți, îndrăgiții interpreți de muzică populară Sava Negrean Brudașcu, Gheorghe Turda, Mioara Velicu și Maria Dragomiroiu, precum și naistul brăilean Cristian Ciaușu, câștigătorul ediției de anul acesta al show-lui „Românii au talent”. Acompaniază orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. 

Festivalul-concurs își propune redescoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorului muzical, afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat, prin definiție, să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre și nu numai, dar și promovarea tradiției autentice prin muzică, dans și meșteșuguri populare, accentuând, astfel, frumusețea, unicitatea fiecărei zone etnografice în parte.

Preselecția concurenților români și străini se va face în intervalul 11-18 iunie, pe baza materialului audio transmis CD - mp3 sau prin poștă electronică. Deciziile vor fi luate de către juriul concursului, iar rezultatul preselecției va fi adus la cunoștința participanților în data de 19 iunie, prin publicarea acestuia pe paginile web ale instituției organizatoare, respectiv Centrul de Creație Brăila. Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” este însoțit de un cec de 4.000 de euro. Tot atunci, vor mai fi acordate: Premiul I (2.500 euro), Premiul II (1.500 euro), Premiul III (1.000 euro) și un Premiu pentru autenticitatea costumului popular, în valoare de 500 de euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro