Mergi la conţinutul principal

Premii şi menţiuni pentru matematicienii brăileni

• la Olimpiada Satelor din România, destinată elevilor din mediul rural, copiii din Brăila au obţinut un premiu III şi o menţiune • alte cinci menţiuni au fost obţinute la concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”

 

Elevii brăileni se numără printre aşii matematicii! În urma Olimpiadei Satelor din România, competiţie ce s-a desfăşurat la Cluj şi s-a adresat exclusiv elevilor din mediul rural, două eleve din judeţul nostru s-au întors acasă cu premii. Astfel, Ana Lorena Zăvoianu, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Chiscani, îndrumată de prof. Aneta Urse, este câştigătoarea premiului III.

“Toată olimpiada a fost foarte frumoasă. Concursul a fost ok, bine, au fost subiectele greuţe, dar am ştiut să le rezolv. Mi-a plăcut că am avut timp să vizităm oraşul şi am mers vreo 13 km pe jos în ziua în care am dat proba. Îi mulţumesc doamnei învăţătoare Aneta Urse pentru că s-a implicat foarte mult şi a lucrat foarte mult cu mine! Acum că termin ciclul primar o să îmi fie tare dor de dumneaei. Multumesc conducerii şcolii şi profesorilor care m-au susţinut pe perioada pregătirii pentru olimpiadă şi părinţilor care au fost alături de mine!”, ne-a spus Lorena.

Imediat ce s-a întors de la olimpiada de la Cluj, aceasta a participat la o altă competiţie de matematică. Este vorba despre Concursul “Stere Aurel”, unde a obţinut locul I. De altfel, pentru rezultatele şcolare excelente, Lorena va primi premiul de excelenţă din partea unităţii de învăţământ.

Cea de-a două elevă premiată la Olimpiada Satelor din România este Bianca Toader, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Toma Tâmpreanu” Galbenu, coordonată de prof. Simona Ganea. Adolescenta a reuşit să se claseze pe locul 4, fiind răsplătită cu o menţiune.

“La început mi-a fost teamă că nu ştiam ce va fi, dar a fost totul foarte frumos. Eram nerăbdătoare să înceapă concursul şi în dimineaţa probei eram în faţa şcolii cu 20 de minute mai devreme. Apoi nu mai veneau subiectele, dar după ce le-am primit m-am apucat să le rezolv şi am ieşit printre ultimii din sală. Sunt bucuroasă că am reuşit să câştig această menţiune şi îi mulţumesc doamnei profesoare pentru sprijin! Le mulţumesc şi colegilor de lot pentru zilele frumoase petrecute la olimpiadă!”, ne-a declarat Bianca.

De punctat că anul acesta adolescenta a participat şi la Olimpiada “Universul cunoaşterii prin lectură”, destinată elevilor din mediul rural. De asemenea, Bianca a încheiat anul şcolar cu media 10.

 

Premiaţi şi la Concursul de Matematică “Adolf Haimovici”

 

Elevii brăileni au făcut performanţă şi la Concursul Naţional de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”, adresat elevilor de la profilul tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, profilul real - specializarea ştiinţe ale naturii, precum şi celor de la profilul uman, unde cinci dintre cei opt membri ai lotului judeţean au câştigat menţiuni.

Cea mai bună clasare a avut-o Marina Zafiu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumată de prof. Alina Căprariu. La primul ei concurs naţional de matematică, Marina a încheiat competiţia pe locul 5.

“A fost foarte frumos, o experienţă inedită! Mă bucur că am reuşit să îmi

depăşesc limitele, eu fiind la profilul Ştiinţe sociale, şi să iau o menţiune. Am demonstrat că stereotipurile pot fi surmontate deoarece şi noi putem reuşi chiar dacă nu suntem la mate-info. Cred că atunci când pui pasiune în ceea ce faci, rezultatele apar. Mulţumesc doamnei profesoare pentru tot sprijinul acordat şi încrederea oferită şi familiei pentru că mi-a fost alături!”, susţine tânăra.

Anul acesta, Maria a reprezentat Brăila şi la Olimpiada naţională de sociologie, unde a obţinut un loc onorabil.

Următoarea menţiune a fost obţinută de Ana Maria Crăciun, elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic “P. D. Perpessicius”, coordonată de prof. George Şerban. Tânăra a participat pentru a doua oară la această competiţie. “A fost frumos! Concursul a fost greu, dar eu am încercat să îmi bat recordul şi în fiecare an vreau să fie din ce în ce mai bine. Deja mă pregătesc pentru competiţia de anul viitor. Mulţumesc profesorului îndrumător pentru sprijin!”, ne-a declarat Ana Maria. De asemenea, tânăra a fost premiată şi la Concursul de Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi”, organizat de Crucea Roşie, echipa Liceului “Perpessicius” câştigând locul 2.

Continuăm prezentarea câştigătorilor cu Andrei Dumitru, elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, pregătit de prof. Valentin Damian.

“A fost primul meu concurs naţional de matematică după ce în gimnaziu am participat la olimpiada judeţeană. A fost super şi pentru că ne-am plimbat peste tot, ne-am înţeles foarte bine între noi şi ne-am distrat. Aş vrea să merg şi anul viitor. Mulţumiri domnului profesor Valentin Damian şi doamnei profesoare de matematică din gimnaziu, Ligia Isim! Mulţumiri familiei care m-a susţinut şi prietenilor!”, afirmă Andrei.

Urmează George Muşat, elev în clasa a XI-a la Colegiul “Murgoci”, îndrumat de prof. Roxandra Murea, care a participat pentru prima dată la această competiţie.

“Ca primă experienţă am văzut ce înseamnă un concurs naţional de asemenea amploare, că eu am mai fost la un concurs naţional anul acesta. Nu pot spune că au fost foarte uşoare subiectele, ţin minte că atunci când am primit subiectele m-am blocat puţin la un exerciţiu, dar m-am redresat şi am reuşit să îl rezolv şi chiar nu mă aşteptam la un punctaj aşa de mare. Cu siguranţă voi participa şi anul viitor. Mulţumesc doamnei profesoare, mai ales că în ultimele săptămâni înainte de concurs a lucrat foarte mult cu mine! Mulţumesc familiei pentru că m-a ajutat tot timpul şi prietenilor pentru că am văzut cum s-au bucurat pentru mine!”, ne-a declarat acesta.

Cum în timpul liber se dedică programării, la facultate, George vrea să urmeze automatica.

Cea care încheie lista laureaţilor la Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici” este Andreea Giuvelic, elevă în clasa a XII-a la Colegiul “Murgoci”, coordonată de prof. Roxandra Murea.

“Eu am fost şi anul trecut, dar parcă anul acesta a fost altfel, parcă m-am bucurat la maxim de tot ce se întâmplă şi nu m-am mai gândit atât de mult să obţin un rezultat. Am zis că e o experienţă care mă ajută şi pentru BAC şi pentru admiterea la facultate şi se pare că a fost bine. Mulţumesc doamnei profesoare pentru sprijin şi colegei mele de bancă, Andreea, că ea a fost cea care m-a încurajat să merg la acest concurs!”, ne-a spus Andreea.

Tânăra vrea să urmeze Politehnica, mai exact Facultatea de Inginerie medicală.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro