Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

Premierul Copy – Paste. Noua lege a pensiilor a fost votată chiar dacă nimeni nu a putut să spună care este impactul bugetar și unde vom găsi banii necesari

• avertizează, într-un comunicat de presă, liderul Forța Dreptei Brăila, dr. Antoneta Ioniță • sursa citată a demonstrat și că actuala lege are pasaje întregi copiate din Legea Pensiilor din 2019

 

Noua Lege a Pensiilor – o victorie a coaliției de guvernare PSD-PNL. Asta ni se bagă pe gât în toate comunicările oficiale venite dinspre Guvernul României. Marcel Ciolacu ne asigură că e o lege clară, profesionistă, echitabilă pentru toți pensionarii.

"În primul rând, vreau să mulțumesc echipei de la Ministerul Muncii, doamnei ministru Bucura-Oprescu, și colegilor din PNL pentru finalizarea noii legi a pensiilor. Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem. Pensii egale pentru muncă și contribuții egale", a spus premierul la începutul ședinței de Guvern.

Problema este că am mai trăit un astfel de episod în anul 2019, când s-a votat legea pensiilor nr. 127/2019. Marcel Ciolacu, pe atunci Președintele Camerei Deputaților, îi mulțumea Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care ne asigura că “în sfârșit, România are o lege clară, profesionistă, echitabilă pentru toți pensionarii. În completare, Marcel Ciolacu posta pe pagina sa de facebook: “Am dat vot pe noua lege a pensiilor. Era nevoie să punem ordine în sistemul de pensii, să eliminăm inechitățile și nedreptățile, și, poate cel mai important, să aducem majorări consistente ale veniturilor pensionarilor. După ani de zile de muncă, acești oameni au dreptul la o viață decentă.

Ce prevedea Legea Pensiilor din 2019? La articolul 86 găsim:

“Începând cu anul 2022, valoarea punctului de referință se majorează anual cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

Indicatorii (…) utilizați la stabilirea valorii punctului de referință pentru anul următor sunt cei definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.

Ce prevede Legea Pensiei, varianta 2023?

”Începând cu anul următor intrării în vigoare a prezenței legi, valoarea punctului de referință se majorează anual, la începutul fiecărui an, în luna ianuarie, cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică, se menționează în proiectul de lege.

Copy-Paste în toată regula! Noua lege a pensiilor a fost votată chiar dacă nimeni nu a putut să spună care este impactul bugetar și unde vom găsi banii necesari. Mă gândesc că, după modelul deja folosit, vor proroga (amâna) aplicarea legii, așa cum s-a întâmplat cu OUG 168 din 8 decembrie 2022 care a prorogat aplicarea vechii legi a pensiilor.

 

Președinte Forța Dreptei Brăila,

Antoneta Ioniță

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro