Mergi la conţinutul principal

Premiere în domeniul imobiliar în 2011

Domeniul imobiliar brăilean a avut şi el parte de premiere în 2011. În luna februarie, omul de afaceri Gheorghe Puşcaşu s-a trezit cu dosar penal pentru că a dărâmat fără autorizaţie o parte din imobilul pe care-l deţinea pe Calea Călăraşilor, la nr. 22. Acţiunea Poliţiei s-a declanşat la sesizarea Direcţiei pentru Cultură, reprezentantul instituţiei amintite, arh. Marcian Roman, susţinând că demolarea s-a făcut fără autorizaţie şi acest lucru înseamnă infracţiune. De cealaltă parte, proprietarul, Gheorghe Puşcaşu, spune că a făcut totul legal şi că demolarea au început-o hoţii. El a cumpărat casa în 2005 şi a vrut să o reabiliteze, ca ulterior să o poată închiria. Problemele au început în 2009, când casa a fost spartă de hoţi, iar proprietarul era plecat din ţară. Hoţii au furat tot: uşi, duşumele, cercevele, iar ce nu au furat, au stricat. Proprietarul spune că a sunat la Poliţie să anunţe, să se demareze o anchetă pentru prinderea hoţilor, dar cei de la Poliţie i-au spus că nu este treaba lor, că este proprietate privată şi nu pot ei să stea să o păzească. Când s-a întors în ţară, Puşcaşu a constatat că hoţii furaseră până şi cărămizile de la două dintre cele trei corpuri de clădire, iar structura de rezistenţă era compromisă, astfel că refacerea ar fi costat prea mult. Proprietarul susţine că demolarea s-a făcut cu toate avizele, însă Poliţia încă anchetează cazul.

Casa Lychiardopoulos la mâna judecătorilor brăileni

O altă premieră în domeniul imobiliar este legată tot de demolarea caselor din centrul istoric. Proprietarul casei din Bolintineanu nr. 10, unde a fost cândva o casă de copii, Casa Lychiardopoulos, a vrut să o dărâme sub pretextul că este nesigură. Dosarul iniţial nu a convins Direcţia pentru Cultură şi Comisia zonală a monumentelor istorice, care au decis că imobilul trebuie să rămână în picioare. Decizia s-a luat în pofida faptului că hoţii au dat iama şi aici, furând tot ce s-a putut, iar ce nu au putut fura (sobele de teracotă pictată manual, de exemplu) au distrus. Ca să obţină, totuşi, dreptul de a demola, proprietarul, un nepot al celui care a construit casa, Radu Poenaru, a acţionat în judecată Direcţia pentru Cultură pentru a obţine dreptul de demolare, acuzând că toate acestea i se întâmplă deoarece a refuzat să dea şpagă pentru a rezolva favorabil această problemă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro