Mergi la conţinutul principal

Premieră la ISU Brăila. Câine-salvator al victimelor de sub dărâmături

* deocamdată, ciobănescul belgian Max are doar 4 luni și se află în perioada de predresaj * peste circa un an va trece prin dresajul propriu-zis, la Centrul Chinologic Sibiu, după care va deveni salvator cu acte în regulă

 

Pompierii brăileni au un camarad nou. Se numește Max, este un ciobănesc belgian și deocamdată nu poate intra în focul acțiunii fiindcă are doar 4 luni, deci încă e un puiandru neantrenat. Este primul câine care intră în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila, pentru a fi folosit la acțiuni de căutare și salvare a victimelor prinse sub dărâmături, surpări de mal sau alte asemenea situații speciale. Max se află acum în perioada de predresare, sub atenta supraveghere a instructorului său, plutonierul adjutant Adrian Coman. Fiind o premieră pentru ISU Brăila, nici plutonierul Coman nu se poate lăuda că are experiență în lucrul cu câinii dresați pentru misiuni speciale. El a fost ales să-i fie coleg lui Max deoarece este iubitor de animale și a considerat că își poate îndeplini cu succes noile sarcini de serviciu. Deja, a făcut un scurt curs de inițiere, de două săptămâni, la Centrul Chinologic Sibiu, ca să știe ce are de făcut în perioada de predresare a câinilor. Peste circa un an, Max va fi trimis la Sibiu pentru perioada de dresare propriu-zisă, abia apoi urmând să devină un salvator cu acte în regulă, alături de instructorul său, căruia îi va fi partener de nădejde cât timp se va afla în serviciul ISU „Dunărea” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro