Mergi la conţinutul principal

Premieră! Firma care a modernizat parcul pentru copii din Chercea, somată să refacă în întregime porţiunea asfaltată

• asfaltul a fost turnat în valuri şi fără pante de scurgere corespunzătoare, iar reprezentanţii Primăriei Brăila au refuzat să recepţioneze lucrarea până când constructorul nu remediază deficienţele pe propria cheltuială • este vorba despre firma Ischia SRL din Galaţi, care s-a conformat şi s-a apucat să refacă stratul de asfalt • costurile operaţiunii se ridică la 193.577,45 lei • Ischia a mai “prins” contractele de modernizare pentru alte şase locuri de joacă din municipiu, la care nu s-au semnalat probleme deocamdată

 

Situaţie destul de rar întâlnită la Brăila în ultimii ani: un constructor care nu a făcut treabă de calitate a fost somat să refacă lucrarea pe propria cheltuială! Firma în cauză s-a conformat, iar operaţiunea de corectare a deficienţelor este în plină desfăşurare. Este vorba despre firma Ischia SRL Galaţi, care a câştigat contractul pentru modernizarea mai multor locuri de joacă din municipiul Brăila. În unul dintre parcuri, mai exact în cel situat în cartierul Chercea, pe strada Decebal, chiar vizavi de Gara Brăila, porţiunile asfaltate au fost prost executate, iar Serviciul de Utilităţi, Adminstrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei a refuzat să recepţioneze lucrarea, solicitând ca tot asfaltul să fie scos şi turnat din nou. “Era pus în valuri şi nu avea panta de scurgere corespunzătoare. Nu puteam recepţiona o astfel de lucrare, am solicitat refacerea integrală a porţiunilor asfaltate din parcul respectiv”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL. Constructorul gălăţean s-a conformat, iar echipele de lucru se ocupă în prezent cu refacerea porţiunilor asfaltate, costurile operaţiunii ridicându-se la 193.577,45 lei.

Valoarea totală a contractului de modernizare a parcului din Chercea, care are o suprafaţă mai mult decât generoasă, s-a ridicat la 797.549,27 lei, fără TVA. În această sumă intră montarea mai multor instalaţii de joacă de ultimă generaţie, amenajarea unor suprafeţe cu tartan din cauciuc şi turnarea de asfalt pe alei. De asemenea, un teren de fotbal a fost amenajat cu asfalt. Acum, tot astaltul este scos şi refăcut.

Pe lângă parcul din Chercea, firma Ischia Galaţi a câştigat contractele pentru alte şase locuri de joacă din Brăila. Este vorba despre cel din cartierul Hipodrom, de lângă complexul Milenium, în valoare de 675.834,48 lei, cel de pe Calea Galaţi, lângă Şcoala Mihu Dragomir, în valoare de 191.447,15 lei, cel de pe Calea Galaţi de lângă Piaţa Săracă, în valoare de 188.600,95 lei, sau cel situat în cartierul Viziru, între blocurile E2 şi E3, în valoare de 282.580,87 lei. Tot firma Ischia a obţinut contractul de modernizare pentru un loc de joacă situat în Piaţa Vidin, lângă blocul 1, valoare 247.261,67 lei, şi pentru mica amenajare din parcul Caporalul Muşat, în valoare de 13.883,83 lei. Toate sumele menţionate sunt fără TVA.

Conducerea SUPAGL ne-a declarat că, în afară de parcul din Chercea, unde a apărut acea problemă legată de planeitatea asfaltului, în celelalte locuri de joacă modernizate de firma Ischia nu au mai fost semnalate deficienţe care să necesite refacerea lucrărilor.

Un alt loc de joacă pentru copii intrat în modernizare este cel situat în cartierul Viziru, pe strada Radu Negru, lângă blocul 13. Contractul pentru acesta a fost câştigat de firma brăileană Uninstal SRL. Valoarea investiţiei se ridică la 401.172,31 lei, fără TVA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro