Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premiantii concursurilor de creatie literara si de desene de la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati"

Simbata dimineata, la Biblioteca Judeteana s-au anuntat premiile pentru cele doua concursuri desfasurate in ultima luna, un concurs de creatie literara despre biblioteca de vis si un altul de creatie plastica, ce a avut ca tema opera lui Daniel Dafoe. Seful sectiei pentru copii si tineret, prof. Claudiu Braileanu, a precizat ca aceste actiuni se vor continua si in anii viitori, pentru ca s-au bucurat de multa priza in rindul micutilor, chiar daca s-au aflat la inceput. In domeniul creatiei plastice, vor fi alese ca teme operele unor scriitori sarbatoriti in anul respectiv, asa cum s-a intimplat cu Daniel Dafoe in anul 2006. Au fost inscrisi 35 de copii in concursul "In lumea aventurilor", iar juriul, al carui presedinte a fost prof. Marius Teodorescu, de la Scoala "I. L. Caragiale", a oferit cinci premii. Premiul I l-a obtinut Laura Maria Hortolomei de la Scoala "Fanus Neagu", premiul II ajuns la Iuriana Arama de la Scoala "Dimitrie Cantemir", iar premiul III l-a obtinut Andreea Sosociuc de la Scoala "Fanus Neagu". Cu mentiuni au fost rasplatiti elevii: Dragos Marian Lozneanu de la Scoala "Mihai Eminescu" si Renata Tapeu de la "Dimitrie Cantemir".
La concursul de creatie literara, au participat 80 de elevi, povestirile lor despre biblioteca de vis fiind publicate intr-un volum cu acelasi nume. Drept rasplata, fiecare copil a primit, simbata, cite un exemplar gratuit. Prof. Claudiu Braileanu a apreciat talentul copiilor care si-au trimis povestirile pentru concurs, dorinta lor nu numai de a citi, dar si de a incerca sa-si exprime trairile prin scris.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii