Mergi la conţinutul principal

Premianti in cadrul concursului national de educatie pentru sanatate

Zeci de elevi de gimnaziu si liceu din unitatile de invatamint brailene s-au intrecut, la sfirsitul saptaminii trecute, in etapa judeteana a Concursului National "Descopera o lume sanatoasa", organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in colaborare cu Ministerul Sanatatii Publice si Inspectoratul Scolar Judetean. Concursul organizat in cadrul optionalului "Educatie pentru sanatate" se afla la prima editie si are drept scop antrenarea unui numar cit mai mare de elevi care sa fie informati in legatura cu prevenirea si combaterea factorilor de risc pentru sanatate. Startul competitiei s-a dat, simbata, la Scoala cu clasele I - VIII "Mihai Eminescu". La concursul organizat pentru clasele VII-VIII, pe Locul I s-a clasat elevul Constantin Penelunga, de la Scoala Bertestii de Jos. Acesta a fost urmat, la doar doua puncte, de Georgiana Negrea, de la Scoala "George Cosbuc", care a ocupat Locul II, iar Locul III a fost obtinut de elevele Daniela Mucuta, Alexandra Vornicu, de la Colegiul "Gh. M. Murgoci" si Ana Larisa Ursache, Liceul de Arta "Hariclea Darclee". Alti 15 elevi de gimnaziu au primit mentiuni, de asemenea, in ordinea punctajelor obtinute la teste.
Locul I la concursul organizat pentru elevii de liceu a fost ocupat de eleva Anisoara Alina Giol, de la Liceul "Nicolae Iorga", urmata pe locul secund de elevul Stefan Gazea, de la Colegiul "Gh. M. Murgoci", iar Aurelia Marino, de la Grupul Scolar Insuratei, a obtinut Locul al III-lea. Si la liceu, ca si la gimnaziu, s-au acordat mentiuni pentru rezultatele meritorii obtinute de elevi. Cistigatorii locurilor I, II, III, pe categorii de virsta, din fiecare judet, sint considerati finalisti ai primei editii a Concursului National "Descopera o lume sanatoasa". Acestia vor primi materialele promotionale ale campaniei, realizate prin Proiectul Fondului Global de combatere HIV/SIDA, T.B.C. si Malarie, precum si diplome si premii. Comisia de concurs a avut ca presedinte inspectorul scolar general, Lilliana Tudoran, vicepresedinte fiind inspector Viorica Tanase, iar secretar prof. Victorina Ciomirtan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu