Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pregatiri de razboi in lumea interlopa

Gruparile interlope sint in fierbere si continua sa se pregateasca de razboi, sub privirile indiferente ale Politiei, care prefera sa constate decit sa previna, sa asiste cum unii intra in morminte si altii in puscarie, decit sa stirpeasca din fasa conflictele mafiotilor si sa-i puna cu botul pe labe pe toti, de la un cap la altul. De o saptamina, gruparea din Brailita este in garda si asteapta dintr-o clipa in alta sa fie atacata de marea "familie" a unui "Nas" celebru, care-i dirijeaza din umbra pe interlopii din Obor, Lacu Dulce, Hipodrom, Calea Calarasilor, Centru, Calarasi IV, Ansamblul Buzaului, Viziru si Radu Negru. Mafiotii au tras mai multe focuri de arma si, cu toate ca exista o sumedenie de martori - unii dintre acestia fiind chiar oameni in uniforme -, Politia sustine cu nonsalanta ca n-a auzit de asa ceva. De fapt, Politia n-a auzit nici ca in Braila exista grupari de tip mafiot, declarind in repetate rinduri ca in municipiul nostru nu sint structuri de crima organizata, ci doar citeva gasti de cartier, formate din pustani teribilisti, de 14-15 ani, care se mai bat uneori intre ei. In timp ce interlopii umbla prin oras in haite, inarmati cu sabii si pistoale, Politia refuza sa explice cum are de gind sa rezolve situatia - sau daca poate sa o rezolve - si se plimba prin oras cu "Logan"-urile primite recent de la Capitala, in actiuni de dezmembrare a grupurilor de spargatori de seminte si de capturare a florareselor evazioniste.

Brailita - ghimpele din coasta "Nasului"

Invidiata de restul gruparilor, fiindca s-a aratat mai desteapta si s-a lasat de lupte de strada, preferind sa-si vada linistita de afacerile mai mult sau mai putin legale, gruparea din Brailita a ajuns in vizorul "Nasului" care conduce trei sferturi din oras.
Dupa ce si-au eliminat adversarii unul cite unul, mafiotii din Obor si Radu Negru i-au provocat la duel pe cei din Brailita - singurii ramasi "pe piata" si, de asemenea, singurii care au fost tot timpul uniti si au ramas ca un ghimpe in coasta "Nasului".
Pentru a-i "rezolva" si pe cei din Brailita, interlopii din Obor si Radu Negru au adresat acestora amenintari directe, asteptindu-i sa inghita momeala si sa inceapa "distractia". De asemenea, ca sa fie siguri ca Brailita va sari la bataie, l-au tavalit bine pe un membru al gruparii respective si s-au pus pe asteptat. Astfel, in cazul in care ar fi fost luati la rost de Politie, cei din Obor si Radu Negru se puteau disculpa, declarind ca cei din Brailita au luat-o razna si ca ei sint nevoiti sa se apere.
Dupa cum va informam in editia de luni, interlopii din Obor s-au strins, vinerea trecuta, cu zecile, in parcul din apropierea fostului restaurant "Dinamo" si, ore in sir, au pus tara la cale, fara a fi deranjati de vreun echipaj al Politiei. Simbata, dupa ce au fost avertizati ca vor sfirsi intr-o baie de singe, interlopii din Brailita s-au adunat pe Calea Galati, in apropiere de intersectia cu Str. Grivita. Martori oculari sustin ca erau peste o suta de membri ai gastii din Brailita si ca acestia elaborau strategii in mijlocul drumului, in timp ce o patrula de Politie se facea ca vegheaza la siguranta cetatenilor, la o aruncatura de bat de interlopi. O alta armata de interlopi s-a strins pe stadionul din Vidin - martorii ne-au declarat ca erau peste 200 de indivizi -, pentru a interveni in orice clipa si a sari in ajutorul tovarasilor aflati in apropiere de Str. Grivita.
In aceeasi noapte, in Obor a izbucnit o bataie intre mafioti si, in timpul altercatiei, acestia au tras doua focuri de arma. A doua zi, Politia a declarat ca "a fost vorba despre un incident minor", ca s-au aplicat doua amenzi contraventionale si ca nu are habar despre impuscaturi. Asta desi exista martori care sustin ca mafiotii au tras cu pistolul.
Duminica, starea tensionata a continuat, iar mafiotii din Obor au continuat sa-i intarite pe cei din Brailita. La fel si luni, cind a avut loc un alt atac, in Centru. Surse demne de incredere ne-au relatat ca in Piata Traian s-au tras citeva focuri de arma si ca politistii i-ar fi inhatat si dus la sediu pe citiva membri ai gruparii din Obor, insa Politia a refuzat sa comenteze evenimentul.
Marti si miercuri, liderii gruparii din Brailita au mers la o cafea, in barul preferat din apropierea fostului magazin "Dunarea", iar zona a fost impinzita de "locotenenti". Unii dintre ei s-au postat strategic, in intersectiile din jur, pentru a da de stire, in caz ca si-ar fi facut aparitia vreo trupa a interlopilor din Obor. Altii misunau prin "Winmarkt" - peste o suta, dupa cum au povestit mai multe persoane - si fie schiopatau de un picior ca sa nu se observe sabiile, fie carau cite o sacosa impaturita, in care se afla cite un cutit de vinatoare. La un moment dat, in fata complexului comercial au oprit doua microbuze, din care au coborit alte citeva zeci de interlopi din Brailita, pentru a asigura zona. Dupa ce si-au facut aparitia Politia si Jandarmeria, interlopii s-au "evaporat" brusc, pentru a nu fi depistati cu armele albe.
Vizavi de toate aceste pregatiri de lupta pe care le fac interlopii, sub privirile impietrite ale brailenilor, Politia nu a avut de facut nici o declaratie. Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului a fost desemnat sa transmita reporterilor nostri doar ca "echipajele executa misiuni de patrulare, pentru prevenirea evenimentelor".

Remember singeros

In octombrie 2001, Adrian Lepadatu si alti 5 insi din gruparea din Viziru care se aflau in barul "Orient" din Varsatura au fost atacati de 6 insi mascati, inarmati cu sabii, din banda "Catali". Politia a tratat cu indiferenta atacul si, in loc sa-i bage dupa zabrele pe autori, i-a lasat pe interlopi sa se taie intre ei, ca sa se razbune. Fiindca legea nu i-a facut dreptate, Lepadatu a vrut sa si-o faca singur: un an mai tirziu, l-a intilnit pe "Catali", ziua, in amiaza mare, in fata complexului comercial "Pistruiatul" si l-a omorit. Politia a impuscat, astfel, doi iepuri dintr-un foc: un interlop in mormint, altul in puscarie. Desi au existat martori care au declarat ca liderul gruparii din Varsatura a fost ucis de mai multi insi, oamenii legii au tratat din nou cazul cu superficialitate si s-au multumit ca aveau un criminal dupa zabrele. Ulterior, mafiotii indoliati au inceput sa-i atace, unul cite unul, pe toti apropiatii lui Lepadatu, pe care ii suspectau ca ar fi participat la uciderea lui "Catali". Au urmat zeci de atacuri singeroase, toate petrecute pe strada, sub privirile ingrozite ale brailenilor, iar Politia s-a multumit sa dea amenzi, avertismente, sau sa-i cheme pe mafioti sa fumeze pipa pacii in sediul IPJ.
In 2004, "Folea", membru al gruparii Buricea, a reclamat la Politie ca fusese rapit de interlopii din Varsatura si supus la perversiuni de catre "Canaru'". Anchetatorii n-au catadicsit sa efectueze vreo ancheta serioasa si l-au lasat pe "Canaru'" in libertate. Anul trecut, "Canaru'" a fost omorit, in cartierul Radu Negru, de catre "Folea", care era revoltat ca nu i se facuse dreptate. "Folea" a primit o pedeapsa incredibila: doi ani si jumatate, fiindca avea circumstante atenuante. Astfel, Politia a inregistrat o noua victorie, fiindca a scapat de alti doi interlopi.
Tot in 2004, guparea din Obor l-a atacat pe "Nelutu", fost locotenent al "Nasului", pentru a-i ocupa zona de influenta. L-au fugarit cu sabiile si au incercat sa-l spintece in plina strada, iar Politia nu a vrut, initial, sa intocmeasca un dosar penal. Abia dupa citeva luni, Politia a declansat o ancheta, acuzindu-i pe membrii gruparii din Obor de ultraj contra bunelor moravuri. Pentru ca s-au dus in banda si au vrut sa-i taie beregata lui "Nelutu", interlopii au primit cite o amenda administrativa.
Aceiasi mafioti din Obor l-au haituit si pe "Fulgerica" - om de incredere al lui "Nicu Taranu'" -, au tamponat masina "Dacia" condusa de acesta si l-au impins intr-un stilp, iar "Fulgerica" a murit, strivit de fiarele contorsionate. Politia a ajuns la concluzia ca urmarirea dintre interlopi n-a avut nici o legatura cu accidentul mortal, motiv pentru care au tratat evenimentul ca pe orice alt eveniment rutier.
La scurt timp, unul dintre atacatorii lui "Nelutu" l-a casapit pe un asistent medical, pe o strada din Obor, insa a scapat din nou de inchisoare, dupa ce Parchetul l-a scos nevinovat, pe motiv ca interlopul ar fi fost in legitima aparare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii