Mergi la conţinutul principal

Pregătiri pentru Sărbători. Când vor fi aprinse luminiţele în municipiu

* în municipiu au fost deja montate mai multe corpuri de iluminat specifice Crăciunului * operaţiunea a început devreme, pentru ca până pe 1 Decembrie să fie montate toate ornamentele

 

 

Deşi ne aflăm spre finalul lunii octombrie, în municipiu pot fi văzuţi muncitorii care montează corpurile de iluminat pentru Sărbătorile de iarnă. Potrivit primarului Marian Dragomir, montarea a început devreme, pentru ca operaţiunea să fie finalizată până pe 1 Decembrie, atunci când va fi şi festivitatea de aprindere a instalaţiilor. Ca-n anii anteriori, susţine edilul, costurile vor fi cele mai scăzute din ţară, 400.000 lei plus TVA, având în vedere şi numărul ledurilor şi corpurilor de iluminat.

Instalaţiile vor fi aprinse, ca-n fiecare an, pe 1 Decembrie, la ora programată pentru aprinderea iluminatului stradal, deoarece totul este pe cel mai modern sistem de iluminat din România, cu telemanagement şi dimming. Vor fi corpuri de iluminat noi, concepute pentru municipiul Brăila, dar şi corpuri de iluminat care au fost folosite şi în alţi ani. Sperăm să ne ridicăm la acelaşi nivel ca-n anii trecuţi şi brăilenii să aprecieze calitatea iluminatului de sărbători din municipiul Brăila, la fel cum apreciază gălăţenii şi cei din alte oraşe”, a declarat Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, primarul a menţionat şi câteva detalii despre Târgul de Iarnă ce se va desfăşura pe platoul din faţa Primăriei şi în parcarea laterală a instituţiei. Târgul va începe pe 29 noiembrie şi se va încheia pe 8 decembrie, perioadă în care vor avea loc şi spectacole pe scena ce va fi montată în faţa Palatului Administrativ. “La Târgul de Iarnă vor participa producători autentici din Republica Moldova, din alte zone ale ţării, dar şi din municipiul şi judeţul Brăila, avem deja solicitări. Aproximativ 90% dintre căsuţe sunt deja ocupate. Totodată, vom avea Parada Colindătorilor, aproximativ 1.000 de colindători vor veni la Brăila pentru a promova tradiţiile din fiecare regiune specifică a României, dar şi din Republica Moldova”, a adăugat sursa citată. Unul dintre artiştii ce vor urca pe scenă va fi cântăreaţa de muzică populară din Republica Moldova, Zinaida Julea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro