Mergi la conţinutul principal

VIDEO Pregătirea poliţiştilor brăileni, pe linie de conducere defensivă, pe aerodromul din orașul Ianca

* programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea  autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice

 

 

 

În ziua de 29 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braila a desfășurat o activitate de instruire a polițiștilor brăileni cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar, pe aerodromul din orașul Ianca. „Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea  autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite”, se arată în comunicatul transmis de la IPJ Brăila.

 Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează:

- nivelul I - parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce ocazional;

- nivelul II - parcurgerea unor programe de pregătire pentru personalul care conduce frecvent  autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice.

Aceasta se desfășoară pe parcursul a 8 ore și constă în parcurgerea unui modul teoretic şi unul practic. Potrivit poliţiştilor, modul teoretic este axat pe instruirea privind normele specifice de securitatea a muncii pentru pentru conducătorii auto privind activitatea desfăşurată în poligon auto, precum și prezentarea prevederile legislației rutiere, fiind acordată o atenție deosebită normelor referitoare la circulația în regim prioritar, precum și prezentarea unor accidente rutiere petrecute la nivel local, reguli de circulație încălcate, conduita care trebuie urmată pentru evitarea producerii accidentelor respective, etc.

În cazul acelui modul practic, care durează circa 6-7 ore, în funcție de numărul de participanți (6-10 cursanți pe zi), acesta se centrează pe conducerea defensivă, ocazie cu sunt abordate mai multe teme, cum ar fi atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braila sprijină activităţile desfăşurate de specialiştii  Biroului Pregătire Profesională pentru obţinerea unui corp poliţienesc bine pregătit profesional în faţa provocărilor mediului operativ.

 Doar print-un proces de instruire teoretică şi practică de calitate se poate dezvolta şi menţine un nivel corespunzător de pregătire al poliţiştilor, astfel de activităţi urmând a se desfăşura pe tot parcursul anului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro