Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A preferat sa-si petreaca vacanta pe strazi

Marti noaptea, un echipaj de politie a descoperit-o, in urma unui apel anonim, pe Silvia S. (16 ani), din Hirsova, judetul Constanta, la domiciliul unei persoane din Braila, cu care fata nu are nici un grad de rudenie. In consecinta, politistii au dus fata la sediul Politiei Municipiului, dupa care au anuntat echipa mobila de la Telefonul Copilului. In acelasi timp, in urma cercetarilor efectuate, politistii au reusit sa o identifice pe mama fetei, pe care au contactat-o telefonic.
Potrivit Silviei, gasita fara nici un act de identitate, aceasta a plecat de acasa "la mare" impreuna cu o prietena, inca de la inceputul vacantei, fara a-si anunta parintii. Fata a povestit asistentilor sociali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila ca a calatorit, de-a lungul verii, prin mai multe localitati: Constanta, Navodari, Faurei, Braila. Ba chiar a dormit, pentru o saptamina, la un tinar dintr-o comuna braileana. Si in Braila a locuit la mai multe adrese, pe care insa nu le-a putut preciza, orasul nefiindu-i cunoscut.
"Avind in vedere necesitatea asigurarii unui mediu securizant pentru minora, aceasta a fost gazduita la Centrul de plasament in regim de urgenta pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat, in cursul noptii de 29 - 30 august", a declarat Simona Cimpoaie, director general adjunct al DGASPC.
Fata nu provine dintr-o familie dezorganizata, ambii parinti avind locuri de munca si mai are patru frati. De altfel, parintii fetei au anuntat disparitia acesteia la postul de politie din Hirsova.
Directorul general adjunct a precizat ca specialistii din cadrul institutiei pe care o reprezinta le vor consilia atit pe fata, cit si pe mama acesteia, referitor la importanta asigurarii unei supravegheri adecvate, astfel incit Silvia sa constientizeze riscurile la care se expune, daca prefera sa traiasca pe strazi.
"Consilierea va fi extinsa si catre responsabilizarea mamei si a minorei in ceea ce priveste adoptarea unei atitudini corespunzatoare fata de sanatatea vietii sexuale, insistind asupra riscurilor generate de intretinerea unor relatii sexuale ocazionale. In cazul de fata, este de dorit efectuarea unor investigatii medicale, pentru a preveni aparitia unor probleme de sanatate", a mai declarat Simona Cimpoaie.
Cazul a fost transferat catre DGASPC Constanta, astfel incit Silvia si familia sa sa poata beneficia, in continuare, de consiliere psihologica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii